Zillertaler Alpen, Hoogalpiene beklimming

Aantal dagen 6
Min. deelnemers 6
Max. deelnemers 6
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 995,- per persoon
Zillertaler Alpen, Gletsjertocht

Zillertaler Alpen, Hoogalpiene beklimming

Zillertaler Alpen, Gletsjertocht
Aantal dagen 6
Min. deelnemers 6
Max. deelnemers 6
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 995,- per persoon

De Zillertaler Alpen midden in Tirol hebben een bijna westalpien karakter. Hoewel de toppen rond de 3000 meter hoog zijn, kun je hier prachtige hoogalpiene beklimmingen doen. Je vindt er woeste gletsjers en pittige rotsgraten tot III+. Uitdagingen genoeg voor een paar mooie klims. Je overnacht in de meest bijzonder hutten van het Zillertal en beklimt onderweg de Grosser Möseler (3480 m), de Hornspitz (III) en de Schwarzenstein (3370 m).

Programma

Toon alles

Dag 1

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (conditioneel alsook technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Treffen om 10.00 uur in Ginzling bij het Naturparkhaus. Vervolgens rijden we met de taxi in het Floitengrund(dal). Hier starten we met de aanloop naar de Greizerhütte (2230 m). In de middag verkennen we de weg over de gletsjer voor de tocht van morgen.
3u, +550m


De Greizerhütte (2230m) is de hut waar je de eerste nacht slaapt na een mooie aanloop door het Floitengrund dal. Heb je je stijgijzers ingepakt? De eerste dag verkennen we namelijk al de gletsjer die voor de tweede dag op het programma staat. Waar liggen de spleten, hoe wordt de route? Een goede voorbereiding is het halve werk.


Dag 2

Via de spletenrijke Floitenkees gaan we naar de top van de Westelijke Floitenspitze (3195 m). Afdaling naar de in Zuid-Tirol gelegen Schwarzensteinhütte (2922 m)
6u, +1000m, -200m

De Floitenkees is de gletsjer waar we gisteren al even op hebben gestaan. Het is een spletenrijke gletsjer waarover we klimmen richting de Westelijke Floitenspitze (3195 m) om vervolgens aan de andere kant van de berg af te dalen naar de Schwarzensteinhütte (2922m), met afstand de hoogste slaapplaats tijdens deze reis. De hut ligt in Zuid-Tirol en is onlangs compleet verbouwd.

Impressie: https://youtu.be/cxDG_wTt6DQ

Dag 3

Beklimming van de Schwarzenstein (3370 m). Afdaling naar de Schwarzensteinkees en over de gletsjer naar de Berlinerhhütte (2042 m)
6u, +400m, -1350m

Vanuit de Schwarzensteinhütte beklimmen we de Schwarzenstein (3370 m), wat door de hoogte van de hut niet eens zo’n lange klim is. Een afdaling over de gletsjer brengt ons naar de volgende bijzondere hut op de route. De Berliner Hütte (2042 m) is de oudste berghut in de Zillertaler Alpen, op de grens met Italië en Oostenrijk. De hut werd in 1879 gebouwd tussen de pieken en gletsjers met panoramisch zicht over de Hornkees en Waxeggkees gletsjers. Over de Schwarzensteinkees komen we aangelopen voor de eerste van twee overnachtingen in de Berlinerhütte.

Dag 4

Dagtocht:
Beklimming Berlinerspitze (3524 m) 7u, +1250m,-1250m of
Beklimming Horn Spitz III (3254 m) 6u, +1220m, -1220m

Vroeg op, want er staat een hoogalpiene beklimming op het programma. Welke zal het worden? Afhankelijk van het weer, de condities en de groep kiezen jullie de Berlinerspitze (3524 m) of de Hornspitz III (3254 m).

Dag 5

Overschrijding van de Grossen Möseler (3480 m). We gaan eerst via de Waxeggkees naar de Oostelijke Möselescharte en daarna via de Növesgletsjer steil omhoog door gecombineerd terrein naar de top van de Grossen Möseler. Vervolgens afdaling over een firngraat en door rotsterrein naar de Schlegeiskees. Over de gletsjer naar het het Furtschaglhaus (2293 m)
10-12u, +1700m, -1200m

Na een tweede nacht in de magnifieke Berlinerhütte gaan we op pad voor de overschrijding van de Grossen Möseler (3480 m). Via de Waxeggkees, waar je de afgelopen dagen op hebt uitgekeken wandelen we naar de Oostelijke Möselescharte en daarna via de Növesgletsjer steil omhoog door sneeuw, ijs en rots naar de top van de Grossen Möseler. Heb je je topvlag mee? Dit is het hoogste punt van deze reis, dus dat moet gevierd worden met een mooie groepsfoto! En focus maar weer, want de afdaling gaat over een firngraat en door rotsterrein naar de Schlegeiskees, de gletsjer waar je overheen gaat om uit te komen bij het Furtschaglhaus (2293 m).

Dag 6

Afdaling naar het Schlegeis stuwmeer (1805 m). Verder naar de Dominikushütte. Hier stappen we op de bus naar Ginzling.
3u, -500m

Na een tijdje afdalen krijg je het stuwmeer in het vizier. De Schlegeisstausee is helblauw en omringd door prachtige rotsen en groene bergwanden. Je wandelt tot waar het gletsjerwater in het stuwmeer stroomt om vervolgens om het meer heen te lopen richting de Dominikushütte aan de damkant van het meer. Wist je dat deze hut Nederlandse eigenaren heeft? Hier stappen we op de bus terug naar Ginzling en zit de reis erop.

Praktische informatie

Deelname eis
 • Alpiene basiscursus (C1) met goed gevolg doorlopen hebben of gelijkwaardige ervaring
 • Klimervaring in de rotsen (III)
 • Conditie tot 8 loopuren

Reisleiding

Als je met Bergsportreizen op pad gaat, dan ben je altijd onderweg met gekwalificeerde begeleiding. Daarmee ben je verzekerd van een leuke, maar vooral veilige bergsportvakantie. Op deze activiteit worden UIAGM Berggidsen ingezet.

UIAGM-Berggids
Alleen officiële, gediplomeerde berg- en skigidsen mogen in de Alpenlanden en in veel andere landen werkzaam zijn als gids. Een Berggids beschikt over de hoogst haalbare kwalificatie in de klim- en bergsport en heeft uitgebreide kennis over veiligheid in de bergen, de laatste stand der techniek en een grote gebiedskennis. Een Berggids is aangesloten bij de internationale gidsenbond UIAGM/IVBV/IFMGA. Waar een berggids wordt ingezet is de voertaal Duits, al kunnen veel gidsen ook prima Engels en soms zelfs enkele woorden Nederlands.

Aantal deelnemers
Min. 3/max. 3 per gids

Uitrusting

Klimtechnische uitrusting
Bergsportreizen zorgt voor de klimtouwen.

Wat neem je zelf mee

 • stijgijzervaste bergschoenen
 • bergsportrugzak met pickelbevestiging, inhoud ± 45 liter
 • 12-punts stijgijzers (geen aluminium) met anti-stolplaten
 • pickel (waarvan schoffel en punt van staal zijn en schacht van aluminium)
 • sportkimklimgordel
 • bergsporthelm
 • 3 hulptouwtjes (prusiktouwtjes) 5 of 6 mm Ø - 1x 5, 1x3, 1x 1 meter
 • 1 bandlus (bandschlinge) 120 cm
 • 1 bandlus (bandschlinge) 60 cm
 • 1 extra beveiligde HMS karabiner, bijv. DMM Belay Master, Petzl Ballock
 • minimaal 2 schroefkarabiners (mag ook HMS zijn)
 • 2 gelijk grote gewone D-vormige karabiners (snapper)
 • atc-guide, reverso of vergelijkbaar zekeringsapparaat
 • 1 setje
 • ijsboor, minimaal 16 cm

Schoenen
Het hebben van de juiste schoenen is van groot belang voor het laten slagen van de reis. Voor de hoogalpiene beklimming is het hebben van stijgijzervaste schoenen verplicht. Dit kunnen C/D of D schoenen zijn. De schoenen moeten wel in goede staat verkeren en de zolen mogen geen afgesleten profiel hebben.

Overige uitrusting

 • bergsportbroek winddicht en sneldrogend (windstopper/softshell)
 • jas water- en winddicht en ademend (hardshell)
 • regenbroek met doorlopende ritsen winddicht en ademend (hardshell)
 • fleecejack/winddicht vest (windstopper/softshell)
 • thermo onderkleding (sneldrogend)
 • 1 paar dunne wind- en waterafstotende handschoenen (windstopper)
 • 1 paar warme handschoenen wind- en waterdicht
 • wandelsokken
 • gamaschen
 • muts die over de oren gaat
 • zonnepetje
 • sportzonnebril of gletsjerbril minimaal categorie 3, bij voorkeur categorie 4
 • EHBO-setje

Bergsportmateriaal huren
Voor het huren van materiaal verwijzen wij je naar Basecamp

Accommodatie

Furtschaglhaus

Schwarzensteinhütte

Greizerhütte

Prijsinfo
Ledenprijs € 995,- p.p. Inclusief
 • Oostenrijkse UIAGM-berggids
 • Tochtinformatieboekje

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • 5x halfpension/overnachting ± € 45 per dag
 • Lunch
 • Vervoer ter plaatse: eventueel gebruik eigen auto, openbaar vervoer, taxi, kabelbaan etc.
 • Persoonlijke uitgaven
Gebiedsinformatie

Zillertal

Het Zillertal in Oostenrijk is een breed zijdal van het Inntal waar de rivier de Ziller doorheen stroomt. Het dal is ongeveer dertig kilometer lang en scheidt de Tuxer Alpen in het westen van de Kitzbüheler Alpen in het oosten. Het is het toeristische hart van Tirol, met knusse Tiroler dorpen en een groot aanbod aan bergactiviteiten. Enkele bekende plaatsen in het dal zijn Mayrhofen, Gerlos, Hintertux en Finkenberg.

Wintersport

De meeste mensen kennen het gebied als wintersportbestemming, maar het ontwikkelt zich steeds meer tot een year-round bestemming voor iedereen die houdt van actief zijn in de bergen.

De Zillertal Arena is een van de belangrijkste wintersportgebieden in Oostenrijk. Naast skiën en snowboarden kan je er ook terecht om te rodelen, te langlaufen of te wandelen met sneeuwschoenen.

Het skigebied rond Mayrhofen biedt dan weer hogere bergen, waar ervaren wintersporters de voorkeur aan geven. En zo heeft ieder skigebied in het Zillertal wel zijn eigen charme.

Zomervakantie in het Zillertal

In de zomer tovert het gebied zich om tot een mekka voor de bergsportliefhebber en adrenalinejunk. Klimmers en wandelaars van heinde en ver zoeken hun heil in de bergen, terwijl je in het dal kan deelnemen aan de gaafste outdoor activiteiten.

In verschillende dorpen vind je Outdoor centra, waar je een Flying Fox of rodelbaan kan beproeven. Zoef met een zipline over grote hoogte naar de andere kant van de berg, beklim steile wanden of bungelende touwen in de klimparken en laat de adrenaline door je lijf gieren!

Maar het Zillertal heeft ook alles te bieden voor de rustzoeker. Zodra je de drukke dorpen verlaat, lachen de rustige alpenweiden je toe. Met de kabelbaan of met de auto kan je in het Zillertal tot op grote hoogte komen, waar een uitgebreid netwerk aan wandelpaden garant staat voor de mooiste vergezichten. Honderden kilometers aan routes, met de mooiste vergezichten, wachten je op in het bekende Oostenrijkse gebied.

Toon meer

Over deze activiteit

Voor een hoogalpiene beklimming ga je vroeg op pad. Je maakt onder leiding van een berggids een tocht naar een klassieker. Soms via een graat, vrijwel altijd door tweede- en derdegraads alpien terrein. Je overnacht in berghutten die als uitvalsbasis dienen voor de beklimming. In de middag kom je weer terug in de hut, zodat je genoeg tijd hebt om uit te rusten voor de volgende tocht.

Bergsportreizen en het coronavirus

We waarderen het enorm dat je bij ons boekt en verzorgen graag jouw vakantie. Wanneer je boekt en jouw activiteit voldoende deelnemers heeft om door te gaan, ontvang je een reisbevestiging.
Vier weken voor de startdatum van de reis kijkt Bergsportreizen hoe de situatie in het land van bestemming is. We volgen hierin de informatie van het RIVM, het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de plaatselijke ontwikkelingen. Kan de reis doorgaan, dan ontvang je van ons een herbevestiging.

Geld terug!
Geldt er vier weken voor de startdatum een negatief reisadvies voor je bestemming, of is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om de reis door te laten gaan, dan annuleren wij je reis en krijg je de aan ons betaalde reissom terug. Houd er rekening mee dat als de situatie in het land van bestemming binnen vier weken voor de startdatum verandert, wij alsnog genoodzaakt kunnen zijn om je reis te annuleren. Ook dan krijg je natuurlijk de betaalde reissom terug.

Volledige reissom hoeft pas 20 dagen voor vertrek te worden voldaan!
Voor je reis/cursus geldt een versoepelde betalingsregeling. Normaal dient de volledige reissom 56 dagen voor vertrek voldaan te zijn, maar we hebben deze betalingstermijn nu aangepast naar 20 dagen voor vertrek.

Beschikbare reisdata

Er zijn geen beschikbare vertrekdata gevonden voor deze reis

Vertrekdata
Einddata
Beschikbare plaatsen
Gegarandeerd vertrek