Yogatrekking in Parc national des Ecrins, Huttentocht

Aantal dagen 8
Min. deelnemers 8
Max. deelnemers 12
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 1.075,- per persoon
Yogatrekking in Parc National Des Ecrins

Yogatrekking in Parc national des Ecrins, Huttentocht

Yogatrekking in Parc National Des Ecrins
Aantal dagen 8
Min. deelnemers 8
Max. deelnemers 12
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 1.075,- per persoon
 • Driedaagse trektocht
 • Combinatie van fysieke uitdaging, mentale ontspanning en comfort

Yoga in de bergen. Tijdens de wandeltocht in de Ecrins maak je dagelijks bergtochten onder leiding van International Mountain Leader (IML) Anne van Galen. Ze laat je de mooie plekjes zien van het Parc National des Écrins. In dit bergdecor beoefen je Yin Yang yoga, onder leiding van erkend yogadocent Erwin van Berkel. Yin yoga is een intense yogastijl die je leert diep te ontspannen. De focus ligt op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten en het rekken van de dieper gelegen spieren. Yang (vinyasa) yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga voor een sterk en energiek lichaam en een heldere geest. Je komt helemaal tot jezelf tijdens deze wandelvakantie vol yogasessies. Elke avond genieten we van een luxe driegangendiner en een goed glas wijn.

Programma

Toon alles

Dag 1

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (conditioneel alsook technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.


Aankomst bij Chalet AlpeLune in Puy Saint Vincent vanaf 16.00 uur.
We maken een korte wandeling als eerste verkenning van de schitterende bergomgeving en om kennis te maken. Gezamenlijk diner en daarna nemen we het programma door.

Dag 2

Wandeling door de omgeving Puy Saint Vincent
We starten elke dag met een yogasessie. Uiteraard buiten als dat mogelijk is. De eerste dag verkennen we de omgeving van Puy Saint Vincent. We starten direct vanuit AlpeLune en zullen een wandeling maken naar de vallei van Narreyroux. Dit is een afgelegen vallei met slechts één klein verlaten dorpje. Afhankelijk van de wensen van de groep bestaat de mogelijkheid om de waterval aan het einde van de vallei te bezichtigen. Gedurende de tocht zullen we op een geschikte locatie aan de rivier een yogasessie aanbieden.
5u, +400m, -400m, 8½ km

Dag 3

Wandeling naar Dormillouse
Het gehucht Dormillouse heeft een speciaal karakter. Het is een afgelegen dorp op zo’n 1750 meter hoogte midden in het parc National des Ecrins. In de hoogtijdagen woonden en werkten hier meer dan 300 mensen. Vandaag de dag is het dorp zo goed als uitgestorven, maar we krijgen hier een prachtige indruk van een afgelegen bergdorp uit een ver verleden. De steile bergwanden en indrukwekkende watervallen vormen een prachtig decor voor een yogasessie.
6u, +500m, -500m, 8½ km

Dag 4

Wandeling naar le Glacier Blanc
Vandaag maken we een wandeling in de omgeving van de hoogste berg van de Ecrins, de Barre des Ecrins (4102 meter). We lopen in de richting van Refuge du Glacier Blanc aan de voet van de gelijknamige gletsjer. Na een stevige klim gaan we op zoek naar een mooie plek voor een yogasessie Het uitzicht over het dal en richting de toppen van bijna 4000 meter is fenomenaal.
6½u, +700m, -700m, 9½ km

Dag 5

Eerste dag trekking: Vallée de Clarée – refuge Ricou.
Vandaag rijden we eerst zo’n 45 minuten naar het dorpje Névache en nog iets verder de valée de Clarée in naar Fontcouverte (1857 m.). Hier begint ons avontuur in de mooie lieflijke vallée de Clarée. We gaan omhoog naar Lac de Serpent (2448 m.), een mooie plek voor yoga, een picknick en misschien zelfs een duik in het heldere water. Na de lunch klimmen we nog iets hoger (2660 m.) en hebben we een schitterend uitzicht over de besneeuwde toppen van het Ecrins massief. Een geleidelijke afdaling brengt ons naar de hut: refuge Ricou (2115 m.).
6u, +800m, -550m, 12½ km

Dag 6

Refuge Ricou – Refuge Laval via de refuge du Chardonnet
Deze dag een zeer afwisselend traject. Eerst dalen we af naar de vallei om aan de andere kant omhoog te gaan naar de Chardonnet hut. Op deze plek, met een schitterend uitzicht op de omliggende kalkbergen, doen we yoga. We vervolgen onze tocht naar ongeveer 2500 mom vervolgens via het kapelletje bij Queyrellin uit te komen bij de refuge Laval (2000 m). Ons fijne onderkomen voor de nacht.
7u, +750m, -850m, 12 km

Dag 7

Laatste trekkingsdag en terug naar Puy Saint Vincent
We beginnen met een yogasessie op het terras van de hut. Na het ontbijt verkennen we naar het Lac des Beraudes (2578 m.), een magische plek, ingeklemd tussen hoge rotswanden. We dalen een klein stukje af en via een balkonwandelen (inclusief goede yogaplek) en een afdaling komen we uiteindelijk weer terug bij de plek waar we drie dagen geleden onze auto’s hebben achtergelaten (omstreeks 15.00 u). Een autorit van een klein uur brengt ons terug naar het comfortabele chalet in Puy Saint Vincent. Tijd voor ontspanning en nagenieten.
5u, +600m, -600m, 9 km

Dag 8

Na het ontbijt eindigt de reis

Praktische informatie

Deelname eis

Conditie tot 6 loopuren

Reisleiding

Anne van Galen, International Mountain Leader
Erwin van Berkel, Yogadocent

De reis wordt in samenwerking met Over de bergen georganiseerd.

Uitrusting

Wat neem je mee

 • bergschoenen
 • bergsportrugzak, inhoud ± 45 liter


Schoenen
Voor de yoga trekking heb je goede bergwandelschoenen nodig. Dit zijn schoenen die vallen in de B-categorie. De schoenen moeten natuurlijk in goede staat zijn en de zolen mogen geen afgesleten profiel hebben.

Overige Uitrusting

 • dunne yogamat
 • fleecedeken
 • yogakleding (sportkleding die lekker zit en goed stretcht)
 • bergsportbroek winddicht en sneldrogend
 • jas water- en winddicht en ademend (hardshell)
 • regenbroek met doorlopende ritsen winddicht en ademend (hardshell)
 • fleecejack/winddicht vest (windstoppr/softshell)
 • thermo onderkleding (sneldrogend)
 • 1 paar dunne wind- en waterafstotende handschoenen (windstopper)
 • 1 paar warme handschoenen wind- en waterdicht
 • wandelsokken
 • gamaschen
 • muts die over de oren gaat
 • zonnepetje
 • sportzonnebril of gletsjerbril minimaal categorie 3, bij voorkeur categorie 4
 • EHBO-setje
 • bivakzak


Bergsportmateriaal huren
Voor het huren van materiaal verwijzen wij je naar Basecamp

Prijsinfo
Ledenprijs € 1.075,- p.p. Inclusief
 • Yogadocent en IML-gids
 • 5 overnachtingen in Chalet Alpelune tweepersoonskamer op basis van indeling
 • 5x halfpension in Chalet Alpelune
 • gebruik sauna en hottub in Chalet Alpelune
 • 2 overnachtingen in berghut op slaapzaal op basis van volpension
 • tochtinformatieboekje

Exclusief

 • heen- en terugreis
 • lunch (tijdens de trektocht wel inclusief)
 • vervoer ter plaatse: eventueel gebruik eigen auto, openbaar vervoer, taxi, kabelbaan etc.
 • persoonlijke uitgaven

Beschikbare reisdata

Er zijn geen beschikbare vertrekdata gevonden voor deze reis

Vertrekdata
Einddata
Beschikbare plaatsen
Gegarandeerd vertrek