Frankrijk

Fit & Vitaal Haute Provence, Standplaatstocht

Aantal dagen 8
Min. deelnemers 6
Max. deelnemers 10
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 1.070,- per persoon
Fit en Vitaal Haute-Provence, Standplaatstocht
Frankrijk

Fit & Vitaal Haute Provence, Standplaatstocht

Fit en Vitaal Haute-Provence, Standplaatstocht
Aantal dagen 8
Min. deelnemers 6
Max. deelnemers 10
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 1.070,- per persoon

De Alpes de Haute-Provence, tussen de Alpen en indrukwekkende Gorges du Verdon, vormen een schitterend gebied voor een bergwandeltocht. In de zomer is het er vaak erg warm. In de lente kunnen we genieten van de bloemen en planten in bloei. Deze week verblijven we in Gite Le Vieil Aiglun. Dit is een middeleeuws dorpje, waarvan de laatste bewoonbare huizen met veel aandacht zijn omgebouwd tot comfortabele appartementen. De maaltijden in de gîte zijn gezond en lekker, veelal op basis van streekproducten bereid. Dagelijks maken we mooie bergtochten in de omgeving, soms in combinatie met een bezoek aan een dorpje of lokale markt. de diversiteit aan landschappen is enorm.

Programma

Toon alles

Dag 1

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (conditioneel alsook technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Ontvangst en kennismaking
Vanaf 16.00 uur ben je welkom in Gite le Vieil Aiglun. Omstreeks 17.30 starten we met de briefing en kennismaking. Na de reis van vandaag maken we ook nog een korte avondwandeling om de schitterende omgeving in ons op te nemen. Omstreeks 19.00 uur begint het diner.

Dag 2

Naar het Unesco Geoparc en beklimming van ons eerste topje
We verplaatsen ons na het ontbijt naar de vallée du Bès. Deze eerste wandeling brengt ons van het diepe dal naar een uitzichtpunt boven het verlaten dorpje le vieil Esclangon. Onderweg komen we kunstwerken tegen van landart specialist Andy Goldsworthy (Refuge d’Art d’Esclangon). De afdaling verloopt via een andere weg en brengt ons naar Esclangon (770 m).
Op de terugweg brengen we een bezoek aan Digne les Bains en het huis van Alexandra David Neel. Deze beroemde ontdekkingsreizigster en wetenschapster, die onder meer als eerste Westerling de verboden stad Lhasa bezocht, stierf in Digne op 100 jarige leeftijd.
3½u, +350m, -400m

Dag 3

Een kapel in de hemel: Le Cousson, 1521 m
We vertrekken na het ontbijt per minibus naar Entrages (960 m). vanaf hier stijgen we allereerst geleidelijk naar de Chapelle de Saint-Michel (1470 m.) gelegen aan de rand van een rotsband. Daarna gaan we nog een stukje verder omhoog om op een voortopje van Le Cousson uit te komen. Vanaf hier is het uitzicht indrukwekkend: we zien onder meer het massif des Ecrins, de Luberon en le Montagne de Lure.
4½u, +550 m, -550m

Dag 4

De hoogte in: Montagne du Carton, 2123 m.
We rijden vandaag naar de cabane de Baisse 1545 m., gelegen hoog boven de schitterende vallée de Haute Bléone. Vanaf hier lopen we via de Col de la Baisse over de (brede) graat naar het topje van de Montagne du Carton. Als we op de top picknicken zien we misschien wel marmotten en gemzen. We hebben zicht op de Vooralpen en Digne les Bains.
5u, +600m, -600m

Dag 5

Keuzeprogramma
Vandaag is het mogelijk een rustdag te nemen en te genieten van de tuin en het zwembad van Le Vieil Aiglun. Voor wie liever de rugzak weer op doet, wordt een programma op maat gemaakt passend bij de wensen van dat moment. Bijvoorbeeld een wandeling in het massif des Monges of omhoog naar de Tourtourel (2035 m.) om het alpiene gevoel op te doen.

Dag 6

Het pittoresque Peyresq (1520 m) en de tour du Courradour
We beginnen met een verplaatsing per minibus en komen vervolgens aan bij het dorpje Peyresq. Ooit verlaten, maar inmiddels gerestaureerd en nieuw leven ingeblazen door diverse Belgische universiteiten. Na een bezoek aan het dorpje, gaan we omhoog richting de Courradour. We picknicken in de buurt van het Plan du Rieu (2050 m).
Via een rondwandeling komen we uiteindelijk weer bij ons startpunt terug, waar we nog enkele beeldhouwwerken kunnen bewonderen die hier in de buitenlucht te vinden zijn.
4½, +550m, -550m

Dag 7

De Gorges du Verdon en Moustiers-Sainte-Marie
Vroeg vertrek vandaag om maximaal te profiteren van onze laatste dag. Vandaag gaan we de schitterende Gorges du Verdon bewonderen via de route des Crêtes om uiteindelijk bij een van de mooiste dorpjes van Frankrijk uit te komen: Moustiers-Sainte-Marie. Uiteraard staat er ook een wandeltocht op het programma: omhoog naar de Notre Dame de Beauvoir. Na deze rondtocht hebben we zeker ons laatste avondmaal verdiend in onze fijne gite.
3½u, +400m, -400m

Dag 8

Na ontbijt eindigt de reis.

Praktische informatie

Deelname eis

conditie voor 3-4 loopuren

Reisleiding

Anne van Galen, International Mountain Leader (IML)

De reis wordt in samenwerking met Over de bergen georganiseerd.

Uitrusting

Wat neem je mee

 • bergschoenen
 • bergsportrugzak, inhoud ± 35 liter


Schoenen
Voor de reis heb je goede bergwandelschoenen nodig. Dit zijn schoenen die vallen in de B-categorie. De schoenen moeten in goede staat zijn en de zolen mogen geen afgesleten profiel hebben.

Overige uitrusting

 • bergsportbroek winddicht en sneldrogend
 • jas water- en winddicht en ademend (hardshell)
 • regenbroek met doorlopende ritsen winddicht en ademend (hardshell)
 • fleecejack/winddicht vest (windstopper/softshell)
 • thermo onderkleding (sneldrogend)
 • 1 paar dunne wind- en waterafstotende handschoenen (windstopper)
 • 1 paar warme handschoenen wind- en waterdicht
 • wandelsokken
 • gamaschen
 • muts die over de oren gaat
 • zonnepetje
 • sportzonnebril of gletsjerbril minimaal categorie 3, bij voorkeur categorie 4
 • EHBO-setje
 • bivakzak, indien in bezit


Bergsportmateriaal huren
Voor het huren van materiaal verwijzen wij je naar Basecamp

Accommodatie
Prijsinfo
Ledenprijs € 1.070,- p.p. Inclusief
 • Nederlandse IML-gids
 • 7 overnachtingen op twee- of meerpersoonskamer op basis van indeling
 • 7x halfpension
 • transfers tijdens programma
 • reisinformatieboekje

Exclusief

 • heen en terugreis
 • lunch
 • persoonlijke uitgaven

Toeslag eenpersoonskamer
€ 185 - eenpersoonskamer is op basis van beschikbaarheid.

Over deze activiteit

Wat is een Fit & Vitaal tocht?
Doel van deze week is om samen bergtochten te maken. Een fit en vitaal tocht kenmerkt zich door:

 • een rustig looptempo en aandacht voor de ademhaling tijdens het wandelen
 • mogelijkheid tot halve of hele rustdagen (alleen voor wie dat wil of nodig heeft)
 • aandacht voor looptechniek en blessurepreventie (NB: er is geen specifieke medische begeleiding tijdens de tocht)
 • oefeningen voor rekken en strekken zodat het lijf soepel blijft, ondanks de inspanning.
 • aandacht voor gezond eten
Bergsportreizen en het coronavirus

We waarderen het enorm dat je bij ons boekt en verzorgen graag jouw vakantie. Wanneer je boekt en jouw activiteit voldoende deelnemers heeft om door te gaan, ontvang je een reisbevestiging.

Geld terug!
Geldt er vier weken voor de startdatum een negatief reisadvies voor je bestemming, of is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om de reis door te laten gaan, dan annuleren wij je reis en krijg je de aan ons betaalde reissom terug. Houd er rekening mee dat als de situatie in het land van bestemming binnen vier weken voor de startdatum verandert, wij alsnog genoodzaakt kunnen zijn om je reis te annuleren. Ook dan krijg je natuurlijk de betaalde reissom terug.

Volledige reissom hoeft pas 20 dagen voor vertrek te worden voldaan!
Voor je reis/cursus geldt een versoepelde betalingsregeling. Normaal dient de volledige reissom 56 dagen voor vertrek voldaan te zijn, maar we hebben deze betalingstermijn nu aangepast naar 20 dagen voor vertrek.

Beschikbare reisdata

Er zijn geen beschikbare vertrekdata gevonden voor deze reis

Vertrekdata
Einddata
Beschikbare plaatsen
Gegarandeerd vertrek