Zanskar Dibling, Trektocht

Aantal dagen 22
Min. deelnemers 8
Max. deelnemers 12
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 3.115,- per persoon
Zanskar Dibling - Trektocht

Zanskar Dibling, Trektocht

Zanskar Dibling - Trektocht
Aantal dagen 22
Min. deelnemers 8
Max. deelnemers 12
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 3.115,- per persoon

Deze trektocht door Nepal is de ultieme “Zanskar experience”. Prachtig gekleurde kloven, snelstromende rivieren doorsteken, hoge passen en piepkleine dorpjes waar normaal geen westerlingen komen. Omdat de hele bergwandelreis zich afspeelt in de regenschaduw van de Himalaya heb je maximaal kans op mooi weer. De hele begeleidende staf komt uit Nepal omdat er dragers nodig zijn op de paden waar paarden moeilijk uit de voeten kunnen. Van de deelnemers verwachten we dan ook dat ze tredzeker zijn. Om goed te acclimatiseren blijven we eerst 2 dagen in Leh op 3500 meter. Gedurende die dagen bezoeken we het festival van Phyang. Daarna lopen we via afgelegen valleien naar Padum. Op de hele reis hebben we te maken met routes die nog nauwelijks door de lokale bevolking worden gelopen. Bruggen zijn meestal weg en de waterstand in de rivieren weet je niet van te voren. Soms maakt dit het doorwaden tot een echt avontuur. Om deze “rivercrossings” zo veilig mogelijk te kunnen doen nemen we klimmateriaal mee maar zelfs ook een robuuste opblaasbare wildwaterkano. De kloven zijn soms zo smal dat er bijna geen zonlicht in kan schijnen zodat er vaak nog ijs ligt. Hier en daar zijn de paden slecht of weggeslagen misschien zul je een handje moeten helpen om de route weer begaanbaar te maken. In een enkel geval maken we gebruik van een stuk klimtouw om veilig te kunnen afdalen. Van Padum rijden we een stukje noordwaarts om vervolgens te voet de wildernis weer in te duiken. Over 5000 meter hoge passen bereiken we echt heel erg afgelegen dorpjes zoals Dibling waar je na dagenlange rauwe woestenij ineens stuit op een brede en vruchtbare vallei. De laatste pas is het hoogst en na 2 dagen ben je dan weer in de gemotoriseerde wereld waar een bus komt. Bij Alchi bezoeken we nog een paar kloosters alvorens we terugrijden naar Leh.

Programma

Toon alles

dag 1 vlucht Delhi-Leh, 3600 meter

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (conditioneel alsook technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

We treffen elkaar in New Dehli. Waar en hoe laat wordt onderling afgesproken. Houd er rekening mee dat je de dag voor de start van de reis al aanwezig moet zijn om in alle vroegte te kunnen vertrekken maar Leh.

We checken ’s morgens in alle vroegte in voor de vlucht naar Leh. Je vliegt eerst over een stukje Indiaas laagland maar al snel maakt dat plaats voor de eerste heuvels oplopend naar de Himalaya. Dan vlieg je over talloze besneeuwde bergtoppen en droge dalen naar Ladakh. De landing is op 3500 meter, wat je direct nadat je uit het vliegtuig bent gestapt merkt aan je ademhaling. Bij de minste of geringste beweging ben je buiten adem en de wolken zijn niet alleen in de lucht maar ook in je hoofd. Dat betekent rustig aan doen. De taxi staat klaar en we worden afgeleverd bij ons overnachtingadres in een guesthouse vlakbij het centrum van Leh. De meeste zullen zin hebben om nog even wat te slapen zodat we ’s middags heel rustig beginnen aan een verkenning van het sfeervolle marktstadje Leh. Leh met z`n kruip door, sluip door achterstraatjes, was ooit een belangrijke halteplaats voor handelaren van en naar de zijderoute. De stad ligt vanaf de Indus rivier gerekend een beetje omhoog op de noordelijke helling van de Ladakh Range, op een hoogte van 3510 meter. Het heeft ongeveer 20.000 inwoners plus belangrijke contingenten militairen die toezien op de bewaking van de grenzen met Pakistan en China. Op de heuveltoppen rond Leh zijn in de loop van de tijd diverse paleizen en kloosters gebouwd, die als trotse politieke en theocratische burchten het landschap domineren.

dag 2 en 3 Leh acclimatiseren en excursie, 2 x 3600 meter

We blijven het deze dag rustig aan doen, om aan de hoogte te wennen. Je kunt op eigen gelegenheid Leh en omgeving verkennen. Leh is de hoofdstad van Ladakh. Het lag vroeger op het kruispunt van karavanen, van de Zijderoute via Leh naar India en van Kashmir via Leh naar Tibet. Leh wordt gedomineerd door het 17e eeuwse voormalig winterpaleis van de koningen van Ladakh, dat ook te bezichtigen valt. Hogerop boven het paleis ligt de Tsemo tempel, waarin een groot beeld van Boeddha Maitreya staat, de Boeddha van de toekomst. Vlakbij Leh liggen op loopafstand het Samkar klooster (3560m) en de Shanti Stupa (3950m), beide zeker een bezoek waard. Je kunt ook de dag besteden met het bezoek van een aantal kloosters in de buurt van Leh. Naar het noordwesten vind je o.a. Likir, Alchi en Phyang. Naar het zuidoosten: Hemis, Tikse en het paleis van Shey. Zuidelijk, op de andere oever van de Indus kun je naar het paleis van Stok of het klooster van matho, dat wat verder weg ligt. Op beide dagen vindt overigens het kloosterfestival van Phyang plaats. Een kloosterfestival in Zanskar of Ladakh is altijd een groot feest. Naast de gemaskerde dansen en religieuze rituelen is er ook altijd een soort kermisachtige markt omheen met stalletjes om te gokken met kaarten of dobbelstenen, dingen te kopen en lekker te eten. Kortom een leuke happening waar je bij wil zijn. Mogelijkheden te over dus….

dag 4 bus Leh naar Photaksar, 6,5 uur rijden, 4100 meter

Per bus of jeep vertrekken we richting het startpunt van de trek. Over de weidse Ladakhi hoogvlakte rijden we westwaarts langs de Indus. We rijden langs het 1000 jaar oude klooster van Alchi en onderweg zien we de Zanskarrivier in de Indus stromen. Bij Khalsi verlaten we de hoofdweg en rijden naar het zuiden langs het plaatsje Phanjilla. Een klein stukje verderop, daar waar een zijrivier in de hoofdrivier stroomt (“sumdo” in het Ladakhi) vernauwt het dal zich tot een fantastische kloof. De wanden lijken wel lichtgevend en bestaan uit een roze-rood gesteente. We maken kamp aan de rivier in de buurt van het buitengewoon pittoreske dorp Photaksar.

dag 5 naar Yulchung over de Sengge la 5000 meter, 4 uur lopen, 3965 meter

Verder gaat het over de nieuwe zigzag“weg”, iets meer dan een zandpad, over de 5000 meter hoge Sengge La. De pas is getooid met strengen gebedsvlaggen die vrolijk wapperen in de wind. Het uitzicht hier is geweldig: de prachtige gelaagde rotswanden van het Zanskarmassief rijzen hier voor je op. Ertussenin diep uitgesneden dalen met hier en daar hele kleine stukjes intens groen van de akkertjes van de piepkleine gehuchten. In een daarvan, Yulchung, maken we kamp. Yulchung ligt alweer een flink stuk lager en ver weg van de weg zodat je een hele goede indruk kunt krijgen van het oorspronkelijke leven hier.

dag 6 naar Nyerog, 5 uur lopen, 3700 meter

Van Yulchung volg je het zijriviertje van de grote Zanskar. Omdat het terrein net naast de rivier te steil is klim je door de ernaast gelegen hellingen naar een pasje: de Chuchokhuri La van 3970 meter. Daarna daal je steil af naar de diep in het dal stromende machtige Zanskarrivier. In de winter gebruiken de Zanskari (en een enkele toerist) deze rivier -die dan bevroren is- als route tussen Leh en Padum. Dat is de Chaddar-route die ook bij HT op het programma staat. Gelukkig is hier een brug want doorwaden zou onmogelijk zijn. We kamperen bij het zeer afgelegen dorpje Nyerog dat weer een paar honderd meter klimmen hoger ligt op de tegenover liggende wand. Er is hier een klein kloostertje.

dag 7 naar Lankat over de Tarti La, 6 uur lopen, 4000 meter

Meer dan 1200 meter stijgen is het naar de volgende pas: de Tarti La op 5000 meter. De paden zijn hier soms moeilijk voor paarden en dus is het handig dat onze lasten worden gedragen door dragers. Ongeveer 1000 meter lager komen we bij een mooie kampeerplek naast een klein stroompje. De plaats heet Lankat.

dag 8 naar Pidmo over de Pangat La en de Namtse La, 6 uur lopen, Padum 3575 meter.

Langs de rivier en contourend lopen we omlaag en dan weer omhoog. Het eerste pasje is een schouder van de berg tussen twee rivieren: de Pangat la op 3900 meter. Na een kleine daling stijgen we in een rustig tempo naar de tweede pas op deze dag: de Namtse la op 4430 meter hoog. Daarna dalen we af naar de grote en op deze plaats brede vallei van de Zanskar, naar Pidmu. Dat ligt op ongeveer 3450 meter hoogte. In deze vallei is men bezig een weg aan te leggen. Afhankelijk van hoever men al gekomen is huren we vanaf hier jeeps of we gaan morgen eerst nog een stuk lopen totdat we bij de weg zijn aangekomen. In principe is het dus de bedoeling dat we doorreizen naar Padum.

dag 9 Padum, 3575 meter

Als het gisteren niet gelukt is om vervoer te vinden naar Padum, dan doen we dat vandaag. Maar misschien zijn we meer toe een een douche en wat kleren wassen.

dag 10 rustdag in Padum, 3575 meter

In Padum wonen ongeveer 1500 mensen en het is nog steeds een soort dorp. Maar omdat hier een weg komt vanaf de bewoonde wereld (Leh, Srinagar) en er 3 valleien bij elkaar komen is dit wel een strategische plaats. De vallei is hier enorm groot en er is veel ruimte voor akkers waarop men vanwege het ruige klimaat maar een paar maanden per jaar gewassen kan telen. Voor ons is het de plaats waar we weer wat voorraden aan basale levensmiddelen kunnen inslaan. Vandaag is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan het grootste (150 monniken) Tibetaans Boeddhistische klooster in Zanskar, namelijk dat van Karsha. Naar verwachting is deze dag de opening van het kloosterfestival. In de hele Tibetaans Boeddhistische wereld zijn deze festivals van groot belang voor de lokale inwoners. Van heinde en verre reizen mensen hier naar toe in hun paasbeste kleren. Het is een prachtig spectakel met gemaskerde dansen, rijdansen en zang, en een soort markt eromheen met kraampjes met allerlei koopwaar, eten en spelletjes. Een ware happening die je niet zou mogen missen als je er toch in de buurt bent.

dag 11 Phé naar Ralakung BC, 5 uur lopen, 4710 meter

De weg naar Kargil, Leh en Srinagar volgend, rijden we tot aan Phé ongeveer 40 km verderop. Het is het brede en voor deze contreien vruchtbare dal van de Doda, één van de twee hoofdrivieren die samen de Zanskar vormen. In Phé stappen we uit de jeep, truck of bus. Dit is het startpunt voor de grote doorsteek naar Dibling, Kanji en Lamayuru, dat 10 dagen gaans naar het noorden ligt. Deze eerste wandeldag op het tweede deel van de trek stijgen we langs de akkers en huisjes richting de eerste pas, de Ralaking La. We maken kamp op een hoge plek waar het vlak is en nog wat gras groeit.

Dag 12 Over de Ralakung La (5215 meter), 5 uur lopen, 3950 meter

Nadat we het kamp hebben opgebroken stijgen we verder naar de pas. De Ralakung La is een hoge en brede pasovergang van de Dodavallei naar het binnenste van de Zanskari bergen. De eindeloze rijen bergen strekken zich voor je uit en zoeken ons pad er dwars doorheen. De afdaling loopt in eerste instantie door een grote vallei en daar waar het wat nauwer wordt ligt het enige dorpje dat we zullen tegenkomen vóór Dibling. Vlakbij het laatste huis op een vlak stukje terrein maken we kamp. De inwoners zijn vrolijke goedmoedige mensen die graag een praatje komen maken. Ze zijn nieuwsgierig naar wat we er komen doen en ook naar de laatste nieuwtjes uit de buitenwereld, want het internet en wifi hebben hier hun intrede nog niet gedaan.

Dag 13 naar het Oma Tokpo 1 kamp, 5 uur lopen, 3520 meter

We verlaten de omgeving van het dorp en dalen af in de kloof die door de rivier is uitgesleten. Naarmate we verder afdalen wordt het pad meer een route en steeds vaker moeten we door de rivier. In eerste instantie kunnen we dat nog met de schoenen aan maar al snel lukt dat niet meer. Dit is echt een sprookjesachtig gebied met die schitterend gekleurde rotswanden en de helderblauwe rivier die erdoor stroomt. Na een paar uur langzaam te zijn afgedaald komen we bij de hoofdrivier in dit gebied: de Oma Tokpo. Op X moment zullen we ook deze rivier moeten oversteken en we kiezen daarvoor een plek waar deze vrij vlak stroomt. De stroming is echter best fors en de diepte zal afhangen van het moment van het jaar. Voor alle zekerheid nemen we speciaal voor dit moment een opblaasbare wildwater kano mee. Daarmee kunnen we bijna alle soorten rivieren oversteken. Het is best wel een hele operatie maar veiligheid gaat voor alles en bovendien is het ontzettend leuk om te doen. Iedereen inclusief alle bagage wordt met dit bootje over gependeld. Niet veel verderop zijn er een paar vlakke plekken waar we kamp kunnen maken.

Dag 14 langs de Oma Tokpo, 5 uur lopen, 3690 meter

De hele dag volgen we nu de oostkant van de rivier. Dat val niet altijd mee want soms zijn de bergwanden te steil om vlakbij de rivier te kunnen blijven. Dat betekent dat we soms een paar honderd meter moeten stijgen om de moeilijk passages te kunnen omzeilen. En zo meandert het pad omhoog en omlaag langs de blauwe rivier door een geelbruin landschap. Hier en daar is er een vlakke plek en op één ervan maken we kamp.

dag 15 naar kamp Keshe Tollo, 6 uur lopen, 3790 meter

We vervolgens onze weg noordwaarts. Hier en daar zien we overblijfselen van vroegere bewoning in de vorm van oude half ingestorte huisjes of een vervallen chörten. Het lijkt erop dat in recente jaren niet veel meer van deze route gebruik wordt gemaakt. Daar waar het pad is weggeregend is het niet meer hersteld en moeten we een beetje klauteren. We hebben voor dat doel ook touwen bij ons om deze stukjes af te zekeren. Langzaam maar zeker lijkt het erop of de stukken land naast de rivier weer wat groter worden en ook meer vruchtbaar. We maken kamp op een mooie plek vlakbij de rivier zodat we het stof en het zweet van vandaag heerlijk kunnen afspoelen.

dag 16 Dibling, 2 uur lopen, 3850 meter

Na ongeveer 2 uur lopen bereiken we het dorpje Dibling en je vraagt je echt af hoe mensen ooit bedacht hebben om hier te gaan wonen, zo ver van alles weg. Het is een bijzonder dorpje met chörten, manimuren en een 20-tal huizen. Er is één gebouwtje met een kamer en daarin een telefoon, zoals we die kennen uit oude films. Verder scharrelt men wat rond en gaat op stap met grote kuddes geiten en schapen. De omgeving is echt heel erg mooi met grazige groene berghellingen die over gaan in gitzwarte rotswanden waar hier en daar een waterval uit tevoorschijn komt. De gedachte zou bij je op kunnen komen dat men hier het leven leidt zoals het ooit bedoeld is geweest: in vrede en in bewonderenswaardige eenvoud. We kamperen beneden het dorp aan de rivier.

Dag 17 Dibling naar Pudzong BC, 3 uur lopen, 4160 meter

Vandaag een redelijk eenvoudige dag en we maken ons op voor het laatste deel van deze spectaculaire trek. De eerste kilometers kun je wel zien dat de inwoners van Dibling hier gebruik maken van de aanwezige grazige weiden. Hier en daar vind je manimuren en primitieve huisjes waar de herder in het zomerseizoen tijdens het weiden van de kudden kan verblijven. Verderop wordt het landschap weer leger en aan de voet van de volgende pas slaan we ons kamp op.

Dag 18 over de Pudzong La (5040 meter) en naar Kanji La Sumdo, 6 uur lopen, 4350 meter

De klim naar deze pas is niet heel erg moeilijk. Bovenop de pas kun je de hele route voor vandaag al overzien. Het is dan nog wel ongeveer 12 km naar het volgende kamp over niet altijd even makkelijk terrein. De vallei waar je nu in loopt komt uiteindelijk uit bij Ringdom Gompa en dat ligt weer op de route van Kargil naar Padum. Tegen het eind van de dag heb je een doorkijkje naar de hoogste bergen van Kashmir: de Nun en de Kun, beiden net iets hoger dan 7000 meter.

Dag 19 over de Kanji La (5275 meter) naar Kanji BC, 7 uur lopen, 4360 meter

Dit is de laatste echte trekkingdag en best een zware. De Kanji La ongeveer 5240 meter hoog en de aanloop is, hoewel niet steil wel vrij lang en het laatste stuk vermoeiend. Bovenop heb je een gemengd gevoel: blij dat je ook deze laatste hindernis hebt kunnen nemen en jammer dat het einde van de tocht nadert. Tijdens de afdaling moet je een beetje oppassen want het pad bestaat uit losse keien waardoor je makkelijk je enkel kunt verzwikken. Wandelstokken zijn hier geen overbodige luxe. Waarschijnlijk ligt er in het bovenste gedeelte ook nog wel wat sneeuw. Dan contour je een aantal uren langs de berghellingen ergens tussen hemel en aarde, omhoog en weer omlaag en het laatste stuk je daal je weer af naar de rivier, die hier samenstroomt met een andere rivier. Hier maken we kamp.

Dag 20 naar dorp Kanji en met de bus naar Alchi, 2 uur lopen, 5 uur met de bus, 3100 meter. (of + 3 uur naar Leh, als je kiest voor het festival in Thakthok)

Naar Kanji is het nog 2 uur lopen tot aan de weg. Hier staan jeeps of een bus op ons te wachten zodat we vrij snel de reis naar Leh kunnen beginnen. Onderweg steken we 2 passen over: de Namika La en de Fotu La. Vooral bij Lamayuru is het landschap ongelooflijk spectaculair met zwarte en gele bergwanden waar de smalle weg zich met moeite langs worstelt. Onder weg maken we nog een korte stop bij het oude (meer dan 1000 jaar) klooster Alchi. We zien aan de afbeeldingen in de fresco’s de invloeden van de Indiase schildermeesters. Daarna rijden we terug naar naar Leh waar een lekkere warme douche op je wacht.

dag 21 Leh rustdag of uitstapje naar Thakthok kloosterfestival

Vandaag is het kloosterfestival van Thakthok. Dit klooster ligt verderop in de Indusvallei en ook dit is weer een hele belevenis. Je kunt er ook voor kiezen om deze dag in alle rust door te brengen of bnog wat te gaan shoppen in Leh.

dag 22 vlucht van Leh naar Delhi

Vandaag vliegen we terug naar Delhi. Gedurende de 1 uur durende vlucht glijden talloze toppen en besneeuwde bergkammen onder je door totdat de bergen plaatsmaken voor grote vlaktes. In Delhi gaan we naar een niet ver van het vliegveld gelegen hotel. Deelnemers die dat wensen kunnen op eigen gelegenheid een aantal hoogtepunten van Delhi bezoeken. Zij die de verzengende hitte dragelijk willen maken kunnen die dag in het hotel verblijven waar we een tweetal kamers voor de groep reserveren. `s Avonds vertrekken we naar de internationale luchthaven voor de nachtvlucht naar Nederland.

Praktische informatie

Deelname eis
 • bergwandelervaring vereist
 • conditie tot 6 loopuren

Reisleiding
 • Maaike Braat
 • (lokale) gidsen

Uitrusting

Bagagevervoer
Tijdens de trektocht kan maximaal 12 kg p.p. aan persoonlijke bagage afgegeven. De bagage dien je in een plunjezak, rugzak of tas doen.
Omdat er vanuit Nederland tenten, voedsel, medicijnton meegaan, wordt aaan je gevraagd om niet meer dan 15 kg aan ruimbagage mee te nemen.
De overige kilo's kunnen dan gebruikt worden voor de groepsbagage

Kleding
Kleding voor zeer warm (30°C) tot zeer koud (-10°C). Een donsjack is zeer comfortabel. Veel extra laagjes kunnen ook volstaan.

Wat neem je mee

 • bergwandelschoenen (B schoenen)
 • rugzak 35-40 liter, volstaat voor de spullen die je tijdens het lopen nodig hebt.
 • plunjezak/rugzak/tas voor bagagevervoer
 • slaapzak, geschikt voor temperaturen onder 0°C
 • lakenzak, kussensloop, indien gewenst
 • slaapmatje
 • licht wind- en waterdicht jack
 • regenbroek
 • trekkingbroek,
 • enkele T-shirts/blouses met lange mouwen
 • fleece trui
 • thermo onderkleding
 • donsjack
 • handschoenen
 • onderhandschoenen
 • wandelsokken
 • gamachen
 • lichte schoenen, stevige sandalen tbv rivieroversteken
 • telescoopstokken, indien gewenst
 • zonnepetje/hoed
 • zonnebril
 • EHBO-setje
Accommodatie

Prijsinfo
Ledenprijs € 3.115,- p.p. Inclusief
 • NKBV-tochtleider
 • begeleiding door gidsen
 • binnenlandse vlucht Delhi-Leh v.v.
 • alle transport in India volgens programma
 • 5x overnachting in Leh op basis van logies en ontbijt
 • 2x overnachting in Padum op basis van logies en ontbijt
 • 1x dagverblijf in hotel in Delhi (op de terugweg)
 • kok, keukenploeg en dragers tijdsen de trektocht
 • gebruik tweepersoons tenten, keukenten, groepstent, toillettent tijdens de trektocht
 • gebruik tafels, stoeltjes en keukenbenodigdheden tijdsen de trektocht
 • alle maaltijden en water voorziening tijdens de trektocht
 • gebruik opblaasbare wildwater kano
 • gebruik touwen, gordel en karabiners
 • gamowbag (opblaasbare drukzak)
 • medicijnkit
 • tochtinformatieboekje
 • voorbespreking

Exclusief

 • heen- en terugreis
 • maaltijden (lunch en diner) buiten de trektocht ± € 75
 • fooien ± € 100
 • vaccinaties/reisdocumenten
 • persoonlijke uitgaven

Eenpersoons toeslag
€ 75 eenpersoonskamer in hotel
€ 150 eenpersoonsten

Voorbereiding

Kennismakingsdag
n.n.b.

Reisdocumenten
Je paspoort dient nog minstens 6 maanden geldig te zijn na terugkomst in Nederland.
Voor India heb je een visum nodig, kosten ± € 110

Vaccinaties
Overleg met je huisarts, GGD of Thuisvaccinatie.nl welke vaccinaties voor deze reis noodzakelijk zijn.

Beschikbare reisdata

Er zijn geen beschikbare vertrekdata gevonden voor deze reis

Vertrekdata
Einddata
Beschikbare plaatsen
Gegarandeerd vertrek