• Adrenalinekick in de sneeuw

Freeriden

Manoeuvreren op het scherpst van de snede, slim en snel naar beneden langs natuurlijke obstakels; die powderchase, dat is freeriden. Ver weg van de drukke skipiste zoekt de freerider zijn weg door de poedersneeuw. Zo min mogelijk omhoog lopen en zoveel mogelijk afdalen.

Freeriden op elk niveau
Maak kennis met freeriden op introductiecursus. Heb je al ervaring met off-piste skiën? Ga dan mee op basis freeridereis. Wie al veel freeride-ervaring heeft, kan zijn hart ophalen bij een freeride huttentocht.

Voorbereid buiten de piste
In de winter de bergen verkennen is inspannender en vraagt andere kennis, materiaal en vaardigheden dan in de zomer. Je gaat weg van de gecontroleerde pistes en bent grotendeels op jezelf aangewezen. Natuurlijk zorgt de leiding ervoor dat risico-inschattingen worden gemaakt tijdens je freeridereis, maar zelf alvast wat winterkennis op doen, is geen overbodige luxe. Volg daarom een winterworkshop ter voorbereiding en bezoek ons kenniscentrum voor wintertips en meer informatie over voorbereiding en veiligheid.

Met de NKBV op pad
De freeridereizen en -cursussen van Bergsportreizen.nl, het reisprogramma van de NKBV, worden begeleid door erkende (NKBV-gecertificeerde) tochtleiding en instructeurs en/of UIAGM berggidsen. Al 115 jaar organiseren wij reizen en cursussen zonder winstoogmerk naar bekende en minder bekende bergbestemmingen. Voor de 60.000 NKBV-leden en met uitstekende recensies is Bergsportreizen.nl de autoriteit op het gebied van klim- en bergsportreizen.
GROEPSSAMENSTELLING
70% boekt alleen
30% boekt met vrienden