Het coronavirus en Bergsportreizen

Update 17 juni

We mogen weer reizen naar de Alpen! De versoepeling van de reisadviezen voor Europese landen is ingegaan. Het reisadvies is vanaf 15 juni, van code oranje naar geel gewijzigd. Dat betekent dat reizen volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken mogelijk zijn.

Bekijk snel of we nog een leuke huttentocht of cursus voor je hebben.

Richtlijnen COVID-19 Bergsportreizen

Nu je de bergen in kan, moet je wel rekening houden met extra maatregelen. Houd er ook rekening mee dat er dagelijks wijzigingen kunnen worden doorgevoerd. Als voor de startdatum de situatie in het land van bestemming of in Nederland verandert waardoor we alsnog genoodzaakt zijn om je reis te annuleren, hoor je dit per omgaande van ons.

De Covid-19 protocol irichtlijnen zijn opgesteld voor NKBV-leden die deze zomer met Bergsportreizen op vakantie gaan. Deze checklist kun je ook gebruiken als je zelfstandig op pad gaat. Neem voordat je op reis gaat kennis van het beleid en de regels op de bestemming, houd je daarbij ook aan de voorschriften van het RIVM. Voorop staat dat je wijs op reis gaat. Download hier het protocol en de scenario's waarbij gekeken wordt of je wel of niet op reis kan. Hierin beschrijven we 3 situaties:

  • Covid-19 Klachten voor vertrek
  • Bewezen Covid-19 infectie voor vertrek
  • Covid-19 klachten tijdens de reis

COVID-19 Richtlijnen Bergsportreizen

Op reis met Bergsportreizen deze zomer

We waarderen het enorm dat je bij ons boekt en verzorgen deze zomer graag jouw vakantie. Heb je een cursus of reis bij ons geboekt en heeft jouw activiteit voldoende deelnemers om het door te laten gaan, dan ontvang je een bevestiging. Mocht het 4 weken voor vertrekdatum, vanwege de coronamaatregelen, niet mogelijk zijn om de activiteit uit te voeren, dan annuleren wij je cursus of reis. Voor workshops hanteren we 2 weken voor vertrekdatum.

Als het 4 weken voor vertrekdatum wel mogelijk is om de activiteit uit te voeren dan ontvang je een tweede bevestiging. Hou er rekening mee dat als voor de startdatum de situatie in het land van bestemming of in Nederland verandert, we alsnog genoodzaakt kunnen zijn om je reis te annuleren.

We volgen hierin de informatie van het RIVM, het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de plaatselijke ontwikkelingen. Als wij je cursus, reis of workshop moeten annuleren ontvang je een Reisvoucher.

Reisvoucher

Stel dat je reis of cursus door corona maatregelen toch geannuleerd moet worden, dan ontvang je een reisvoucher. Met de Reisvoucher kun je een vervangende cursus, reis of workshop boeken op een later tijdstip. De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. De boeking van je cursus, reis of workshop moet binnen deze geldigheidsduur vallen, de datum dat de cursus, reis/workshop plaatsvindt, mag later zijn dan de vervaldatum van de Reisvoucher. Boek je volgend jaar exact dezelfde reis of workshop en is deze duurder geworden? Dan hoef je niet bij te betalen. Daarnaast krijg je voorrang met boeken, zodat je zeker bent dat je alsnog die mooie reis, cursus of workshop kunt volgen.

We hebben twee verschillende Reisvouchers:

SGR Reisvoucher: De reizen en cursussen vallen onder de SGR-garantie. Heb je een reis of cursus geboekt dan ontvang je een SGR Reisvoucher meer informatie

BSR Reisvoucher: De basiskampen en workshops vallen niet onder de SGR-garantie, uiteraard doen wij er alles aan om je tegemoet te komen en stellen je een BSR Reisvoucher ter beschikking.

Najaarsprogramma

Wij zijn bezig een programma samen te stellen zodat we in het najaar extra cursussen, reizen en workshops kunnen aanbieden. Houd onze site hiervoor in de gaten.

Voorwaarden bergsportreizen

Voor je geboekte reis gelden de betalingsverplichtingen zoals vermeld in de reisvoorwaarden. Wil je je reis of workshop nu al omboeken of annuleren, dan zijn de reguliere omboekingskosten of annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Corona maatregelen en de NKBV

De NKBV en Bergsportreizen houden de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) scherp in de gaten. Zowel rondom evenementen in Nederland, op de bestemming van onze reizen als op het NKBV-bureau. We informeren je hierover via deze nieuwspagina.

Het coronavirus en de NKBV