Abisko - Nikkaluokta, Sneeuwschoen huttentocht

Aantal dagen 8
Min. deelnemers 6
Max. deelnemers 9
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 1.125,- per persoon
Abisko Nikkaluokta, Zweden

Abisko - Nikkaluokta, Sneeuwschoen huttentocht

Abisko Nikkaluokta, Zweden
Aantal dagen 8
Min. deelnemers 6
Max. deelnemers 9
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 1.125,- per persoon

Huttentocht op sneeuwschoenen door Zweden. Tijdens deze sneeuwschoentocht gaan we op jacht naar het noorderlicht in het gebied van Abisko. Dit gebied werd door National Geographic uitgeroepen tot ‘Place of a lifetime’. We trekken onder leiding van International Mountain Leader Pierre Looman op sneeuwschoenen zuidwaarts richting de Kebnekaise, met 2106 meter de hoogste berg van Zweden. Na het sneeuwschoenwandelen komen we aan in de berghutten, waar we onze eigen maaltijden bereiden en genieten van de sauna’s.

Programma

Toon alles

Dag 1

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (conditioneel alsook technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

We treffen elkaar in Kiruna. Vanuit Kiruna rijden we naar Abisko. Onze eerste nacht verblijven we in het zeer goed uitgeruste Fjell station van Abisko (380 m). In het restaurant genieten we van een goede maaltijd. Abisko is beroemd om zijn 'blue hole of Abisko', met zijn relatief veel heldere nachten en grote kans op het zien van noorderlicht.

Dag 2

We binden de sneeuwschoenen onder en starten rustig. We verlaten de 'drukte' en gaan door het Nationale park Abisko. Door de bomen zien we de kloof waar de Abiskojokka rivier doorheen stroomt. Onderweg komen we aantal oude met mos bedekte hutten van de Sami tegen. Onze hut AbiskoJaure (490 m) ligt aan het uiteinde van het gelijknamige meer en de laatste kilometers van de tocht lopen we over het bevroren meer.
5u, +150m

Dag 3

Deze dag verlaten we het Nationale park en trekken verder de wildernis in. Met een klim naar de pas Kieronpasset komen we verder op hoogte. We komen in een dal met een aantal aaneengeschakelde meren en een zomerdorp van de Sami, waar dan hun rendierkuddes grazen. Wij klimmen omhoog om te kunnen genieten van de schitterende vergezichten. We volgen de bergkam en aan het eind dalen we weer af naar het laatste meer. Na een flinke tocht komen we aan bij de hut Alesjaure (780 m) die net als gisteren aan het einde van het meer ligt. De vermoeide spieren kunnen lekker bijkomen in de sauna.
7½u, +600m, -300m

Dag 4

De vallei van vandaag begint heel breed en als we geluk hebben zien we misschien wel een eland. We verlaten de route halverwege de tocht om met weinig extra hoogtemeters op een mooi uitzichttopje uit te komen. Na de top dalen we niet terug af naar de vallei maar blijven we zoveel mogelijk op hoogte om te eindigen bij de kleine hut Tjäkta (1000 m).
5u, +300m, -100m

Dag 5

Vandaag klimmen we eerst naar de Tjäktapass (1140 m). Tijdens onze klim zien we al snel bovenop de pas een schuilhutje liggen. Na een mooie afdaling trekken we ons eigen spoor door het dal naar de hut Sälka (835 m) waar de sauna op ons wacht. In de middag is er voor de liefhebbers nog tijd voor een mooi tochtje in de omgeving.
5u, +150m, -300m

Dag 6

Met de tocht van vandaag gaan we over de laatste pas (1060 m) van deze week. In plaats van na de pas gelijk weer af te dalen gaan we richting een zijdal waar aan het begin een mooie top ligt. Deze top is met 1333 meter het hoogtepunt van onze tocht. Als we bovenop staan kunnen we de volgende hut onder ons zien liggen. Het eerste stuk van de afdaling gaan we dezelfde weg terug om daarna het hoofddal weer in te draaien. We dalen verder af en eindigen bij de schitterend gelegen, kleine hut Nallo (915 m).
6u, +500, -400m

Dag 7-8

Dag 7: De laatste loopdag gaat door het smalle Raeiddavagi dal met boven ons scherpe rotspieken. Ons eindpunt is de hut Vistas (590 m). We kunnen nog een laatste keer van de sauna genieten.
3u, -350m

Dag 8: Na het ontbijt gaan we met de sneeuwscootertaxi naar Nikkaluokta. Vervolgens transfer terug naar Kiruna.

Praktische informatie

Deelname eis

Conditie tot 6 loopuren

Het lopen met sneeuwschoenen kost meer kracht en energie dan bergwandelen in de zomer. Het is belangrijk dat je een uitstekende conditie hebt.

Reisleiding

Als je met Bergsportreizen op pad gaat, dan ben je altijd onderweg met gekwalificeerde begeleiding. Daarmee ben je verzekerd van een leuke, maar vooral veilige bergsportvakantie. Op deze activiteit ga je mee met een International Mountain Leader (IML).

International Mountainleader
Een IML is opgeleid om in de zomers en winter bergwandelaars door de bergen te begeleiden. De IML's die Bergsportreizen inzet, zijn in de meeste gevallen Nederlanders.

Leiding
Pierre Looman, International Mountain Leader (IML)

Uitrusting

Sneeuwschoen uitrusting
Bergsportreizen zorgt voor sneeuwschoenen, telescoopstokken, lawinepieper, sonde en lawineschep

Wat neem je zelf mee

 • bergwandelschoenen
 • bergsportrugzak, inhoud ± 45 liter


Schoenen
Voor de sneeuwschoentocht heb je minimaal bergschoenen van het type B nodig. Omdat je de hele dag in de sneeuw en kou loopt is het hebben van waterdichte of goed waterafstotende schoenen een vereiste.

Overige uitrusting

 • bergsportbroek winddicht en sneldrogend (windstopper/softshell)
 • jas water- en winddicht en ademend (hardshell)
 • regenbroek met doorlopende ritsen winddicht en ademend (hardshell)
 • fleecejack/winddicht vest (windstopper/softshell)
 • isolerende jas (dons/primaloft)
 • thermo onderkleding (sneldrogend)
 • warme handschoenen (wind en waterdicht)
 • onderhandschoentjes (fleece/windstopper)
 • wandelsokken
 • gamaschen
 • muts die over de oren gaat
 • dunne bivakmuts
 • sportzonnebril of gletsjerbril minimaal categorie 3, bij voorkeur categorie 4
 • EHBO-setje
Prijsinfo
Ledenprijs € 1.125,- p.p. Inclusief
 • Nederlandse IML-gids
 • 7 overnachtingen in slaapzaal
 • 6x volpension
 • geplande transfers
 • reisinformatieboekje

Exclusief

 • heen en terugreis
 • maaltijden op dag 1
 • persoonlijke uitgaven
Over deze activiteit

Trek meerdere dagen van hut naar hut. Wandel op je sneeuwschoenen door het verstilde winterlandschap. Weg van de bewoonde wereld en met alleen de hoognodige bagage in je rugzak. Tijdens een huttentocht op sneeuwschoenen geniet je van de ongerepte schoonheid die het berglandschap je te bieden heeft. Elke dag een ander uitzicht. Gaat het al kriebelen? Ga mee op sneeuwschoentocht van hut naar hut.

Beschikbare reisdata

Er zijn geen beschikbare vertrekdata gevonden voor deze reis

Vertrekdata
Einddata
Beschikbare plaatsen
Gegarandeerd vertrek