Tour de Kebnekaise, Sneeuwschoen huttentocht

Aantal dagen 8
Min. deelnemers 4
Max. deelnemers 9
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 1.395,- per persoon
Tour de Kebnekaise, sneeuwschoen huttentocht

Tour de Kebnekaise, Sneeuwschoen huttentocht

Tour de Kebnekaise, sneeuwschoen huttentocht
Aantal dagen 8
Min. deelnemers 4
Max. deelnemers 9
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 1.395,- per persoon

Sneeuwschoenwandelen, hoog boven de poolcirkel rond de hoogste berg van Zweden, de Kebnekaise (2104 m). Het massief en de dalen er omheen zijn een fantastisch gebied voor een avontuurlijke tocht op sneeuwschoenen. De kroon op onze tocht onder leiding van International Mountain Leader Pierre Looman is de winterse beklimming van de Kebnekaise. Op onze route gebruiken we knusse berghutten met sauna. Om de beklimming op sneeuwschoenen mogelijk te maken, ondernemen we de topdag vanuit een tentenkamp. In dit gebied hebben we grote kans om het noorderlicht te zien.

Programma

Toon alles

Dag 1

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (conditioneel alsook technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

We treffen elkaar in Kiruna. Vanuit Kiruna rijden we naar Nikkaluokta. Dit mini-dorp is in de winter het centrum van de activiteiten van de Sami en we slapen hier onze eerste nacht.

Dag 2

We worden vandaag met een sneeuwscootertaxi van de Sami het eerste stuk op weg gebracht door de brede Vistas valei. We volgen de loop van de bevroren rivier tot we aankomen bij een hutje. Hier binden we de sneeuwschoenen onder en starten onze tocht. Het dal wordt langzaam minder breed, en naast de toppen kunnen we misschien ook nog wat rendieren zien die de beschutting van de berkenbosjes opzoeken. De kleine, Vistas hut wordt onze eerste overnachtingsplek. In de middag oefenen we met onze lawine uitrusting.

4u, +100m

Dag 3

We draaien het schitterende, smalle Raeiddavagi dal in waar boven ons scherpe rotspieken te zien zijn. Na 2 uur komen we aan bij de Nallos hut, voor ons een mooi moment voor een tussenstop en een korte koffiepauze. Als we verder gaan zullen we na een kilometer het pad richting de volgende hut verlaten. We beginnen rustig aan onze klim naar een ongebaand zijdal en beklimmen een topje van 1333 meter hoogte. We vervolgen onze weg en komen uiteindelijk uit bij een van de hooggelegen meertjes van het massief. Nu natuurlijk een witte vlakte met aan de oever het schuilhutje Unna Raitastugan. Hier zetten we de tenten op die we met een sleetje meegenomen hebben. Het hutje kunnen we mooi gebruiken om te koken.

7½u, +800m, -150m

Dag 4

We lopen eerst terug naar het punt waar we de zijvallei in zijn gegaan, om vervolgens richting een comfortabele hut met sauna te gaan. Als de omstandigheden goed zijn buigen we in de buurt van de hut Salka af om de top met de naam sneeuwneus (1480 m) te beklimmen.

7u, +500m, -900m.

Dag 5

We zijn in de brede vallei Tjaktavagi waar de bekende Kungsleden route doorheen loopt.
We volgen een stukje deze route waarna we al snel weer onze eigen pad volgen. We klimmen omhoog in het Singivagi dal, dit is het begin van de westelijke, minder belopen route naar de Kebnekaise. We komen uit op een hoogte van 1300 meter. Hier zetten we ons kamp op. Als ons kamp staat kunnen we eventueel nog de Singibakti (1604 m) beklimmen.

6u, +500m, -50m

Dag 6

Langzaam klimmend komen we op het punt waar alle routes naar de top van de Kebnekaise bij elkaar komen. Eerst komen we nog langs twee noodhutten voordat we het laatste stuk naar de Zuidtop beklimmen. De Zuidtop (2104 m) is de hoogste en luttele meters hoger dan de Noordtop die alleen over een smal graatje te bereiken is. De afdaling gaat in een rap tempo waarbij we veel profijt hebben van onze sneeuwschoenen. Als we uiteindelijk uitkomen in de Ttjaktavagi vallei is het nog maar een klein stukje naar de warme, comfortabele Singi hut. Hier kunnen we fijn bijkomen en terugkijken op ons avontuur.

9-10u, +800m, -1400m

Dag 7

Deze dag kunnen we gebruiken als reservedag voor de beklimming van de Kebnekaise als dit gisteren niet gelukt is. Anders gebruiken we de dag voor een mooie dagtocht. We beklimmen hierbij een laatste topje.

6u, +600m, -600m

Dag 8

Na ontbijt worden we opgehaald door de sneeuwscootertaxi die ons terug brengt naar Nikkaluokta. Vervolgens transfer naar Kiruna.

Praktische informatie

Deelname eis

Conditie tot 8 loopuren

Het lopen met sneeuwschoenen kost meer kracht en energie dan bergwandelen in de zomer. Het is belangrijk dat je een uitstekende conditie hebt.

Reisleiding

Als je met Bergsportreizen op pad gaat, dan ben je altijd onderweg met gekwalificeerde begeleiding. Daarmee ben je verzekerd van een leuke, maar vooral veilige bergsportvakantie. Op deze activiteit ga je mee met een International Mountain Leader (IML).

International Mountainleader
Een IML is opgeleid om in de zomers en winter bergwandelaars door de bergen te begeleiden. De IML's die Bergsportreizen inzet, zijn in de meeste gevallen Nederlanders.

Leiding
Pierre Looman, International Mountain Leader (IML)

Uitrusting

Wat neem je mee

Sneeuwschoenuitrusting

 • bergwandelschoenen
 • bergsportrugzak, inhoud ± 50-60 liter
 • sneeuwschoenen
 • telescoopstokken of 2-delig met grote tellers
 • lawinepieper (3-antenne), sonde (min. 240 cm), lawineschep (metaal/aluminium)


Schoenen
Voor de sneeuwschoentocht heb je minimaal berggschoenen van het type B nodig. Omdat je de hele dag in de sneeuw en kou loopt is het hebben van waterdichte of goed waterafstotende schoenen een vereiste.

Overige uitrusting

 • slaapzak, geschikt voor -10/-15
 • slaapmatje
 • bergsportbroek winddicht en sneldrogend
 • jas water- en winddicht en ademend
 • regenbroek met doorlopende ritsen (winddicht en ademend)
 • winddicht vest (windstopper/softshell)
 • isolerende jas (dons/primaloft)
 • thermo onderkleding
 • warme handschoenen (wind en waterdicht)
 • onderhandschoentjes (fleece/windstopper)
 • wandelsokken
 • gamaschen
 • muts die over de oren gaat
 • dunne bivakmuts
 • sportzonnebril of gletsjerbril minimaal categorie 3, bij voorkeur categorie 4
 • EHBO-setje


Materiaalhuur
Voor het huren van materiaal verwijzen wij je naar:

Prijsinfo
Ledenprijs € 1.395,- p.p. Inclusief
 • Nederlandse IML-gids
 • 7 overnachtingen (1x cabin, 4x hut, 2x tent)
 • 6x volpension
 • kookuitrusting
 • geplande transfers
 • reisinformatieboekje

Exclusief

 • heen en terugreis
 • maaltijden op dag 1, ontbijt op dag 2
 • persoonlijke uitgaven
Over deze activiteit

Trek meerdere dagen van hut naar hut. Wandel op je sneeuwschoenen door het verstilde winterlandschap. Weg van de bewoonde wereld en met alleen de hoognodige bagage in je rugzak. Tijdens een huttentocht op sneeuwschoenen geniet je van de ongerepte schoonheid die het berglandschap je te bieden heeft. Elke dag een ander uitzicht. Gaat het al kriebelen? Ga mee op sneeuwschoentocht van hut naar hut.

Bergsportreizen en het coronavirus

We waarderen het enorm dat je bij ons boekt en verzorgen graag jouw basiskamp. Wanneer je boekt en jouw basiskamp voldoende deelnemers heeft om door te gaan, ontvang je een reisbevestiging.
Vier weken voor de startdatum van het basiskamp kijkt Bergsportreizen hoe de situatie in het land van bestemming is. We volgen hierin de informatie van het RIVM, het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de plaatselijke ontwikkelingen. Kan de reis doorgaan, dan ontvang je van ons een herbevestiging.

Geld terug!
Geldt er vier weken voor de startdatum een negatief reisadvies voor je bestemming, of is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om de reis door te laten gaan, dan annuleren wij je reis en krijg je de aan ons betaalde reissom terug. Houd er rekening mee dat als de situatie in het land van bestemming binnen vier weken voor de startdatum verandert, wij alsnog genoodzaakt kunnen zijn om je basiskamp te annuleren. Ook dan krijg je natuurlijk de betaalde reissom terug.

Beschikbare reisdata

Er zijn geen beschikbare vertrekdata gevonden voor deze reis

Vertrekdata
Einddata
Beschikbare plaatsen
Gegarandeerd vertrek