Grand Tour de la Vanoise, Sneeuwschoen huttentocht

Aantal dagen 7
Min. deelnemers 6
Max. deelnemers 9
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 1.165,- per persoon
Grand Tour de la Vanoise, sneeuwschoen huttentocht
Foto
Video

Grand Tour de la Vanoise, Sneeuwschoen huttentocht

Foto
Video
Grand Tour de la Vanoise, sneeuwschoen huttentocht
Aantal dagen 7
Min. deelnemers 6
Max. deelnemers 9
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 1.165,- per persoon
 • Ook voor beginners
 • Tocht door het eerste en oudste nationale park van Frankrijk

Vanuit het bekende Val-d’Isère gaan we onder leiding van IML Laurens Vliegen op sneeuwschoentocht door het centrale deel van de Vanoise, het eerste en oudste nationale park van Frankrijk. Tijdens de tocht doen we vier hutten aan, vanuit twee van deze hutten maken we een dagtocht. De relatief comfortabele hutten hebben ook in de winter warme douches. Een verademing na een dag sneeuwschoenwandelen in winters weer. Het terrein is technisch vrij eenvoudig, en de afstanden tussen de hutten niet al te groot. Hierdoor kan ook de minder ervaren sneeuwschoenwandelaar een echt alpiene sneeuwschoenweek beleven.

Programma

Toon alles

Dag 1

Val d’Isère - Refuge de la Leisse (2478 m)

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (conditioneel alsook technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

We treffen elkaar ’s morgens om 10 uur in de bistro La Gourmandine in Val d’Isère. Vanaf daar lopen we langs de auto voor de huurmaterialen en dan pakken we de lift l’Olympique die ons naar een hoogte van 2690 meter brengt. Nadat we het skigebied achter ons hebben gelaten, hebben we vanaf Col de Fresse voorlopig voor het laatst een fraai uitzicht op de reusachtige toppen van de La Grande Motte (3653 m) en La Grande Casse (3855 m). Kort daarna laten we het skigebeuren definitief achter ons en komen we aan bij knusse Refuge de la Leisse, aan de zuidvoet van La Grande Motte. In de middag zullen we gaan oefenen met de lawinematerialen.

3u, +350m, -550m

Dag 2

Refuge du Plan du Lac (2364 m)

We lopen door de mooie Vallon de la Leisse, onderlangs de imposante zuidwand van La Grande Casse; in de zomer lopen hier de wandelaars van de GR55. We passeren een prachtig boogbruggetje uit de Romeinse tijd. Na nog twee volgende bruggetjes begint de definitieve klim: om de volgende hut te bereiken hebben we nog een stijging van een goede 300m te overwinnen. De hut ligt op een vlakke Noord-Zuid doorgang waardoor deze soms tot en met het dak is ingesneeuwd. Met een kettingzaag maakt de gardien dan een trapje naar omlaag naar de voordeur!

4½u, +500m, -500m

Dag 3

Dagtocht Pointe du Grand Vallon (3136 m)

Vandaag een stevige dagtocht naar de 3175m hoge Pointe du Grand Vallon, ons eerste hoogterecord tijdens de tocht. De Grande Motte ontneemt ons nèt het zicht op de Mont Blanc, maar bij goed weer kunnen we wel de Aiguille Verte, Grandes Jorasses en Mont Dolent zien.

6½u, +1000m, -1000m

Dag 4

Refuge de la Femma (2352 m)

Het traject naar de laatste hut, de Refuge de la Femma, is niet zo heel lang, maar wel erg mooi, en het is bijna wel zeker dat we vandaag gemzen zullen zien en misschien ook de vos zien wegrennen die in dit dal zijn territorium heeft! Eventueel kunnen we in de middag nog een tochtje doen, bv. naar de Col de Pierre Blanche (2842 m).

3u, +250m, -250m

Dag 5

Dagtocht Pointe de Méan Martin (3330 m)

Vanuit de Refuge de la Femma maken we nog een dagtocht, afhankelijk van de omstandigheden in principe naar de 3330 meter hoge Pointe de Méan Martin. Vanaf deze top kunnen we bij goed weer de Mont Blanc zien, en bekende toppen als de Matterhorn, Dufourspitze en de Gran Paradiso.

6u, +900m , -900m

Dag 6

Refuge du Fond des Fours (2537 m)

Een niet al te moeilijke en niet te lange route brengt ons naar de onze laatste hut: de eenvoudige refuge du Fond des Fours.

4½u, +700m, -550m

Dag 7

Val d'Isère (1842 m)

Op onze laatste dag zetten we definitief de daling in naar Val-d’Isère. Vlak voordat we weer in de drukte van Val d’Isère aankomen genieten we in een rustig restaurant van een welverdiende koffie met taart en blikken tevreden terug op een mooi sneeuwavontuur.

3u, -700m

Praktische informatie

Deelname eis

Conditie tot 8 loopuren

Het lopen met sneeuwschoenen kost meer kracht en energie dan bergwandelen in de zomer. Het is belangrijk dat je een uitstekende conditie hebt.

Reisleiding

Als je met Bergsportreizen op pad gaat, dan ben je altijd onderweg met gekwalificeerde begeleiding. Daarmee ben je verzekerd van een leuke, maar vooral veilige bergsportvakantie. Op deze activiteit ga je mee met een International Mountain Leader (IML).

International Mountainleader
Een IML is opgeleid om in de zomers en winter bergwandelaars door de bergen te begeleiden. De IML's die Bergsportreizen inzet, zijn in de meeste gevallen Nederlanders.

Laurens Vliegen, International Mountain Leader (IML)

Uitrusting

Sneeuwschoen uitrusting
Bergsportreizen zorgt voor sneeuwschoenen, telescoopstokken, lawinepieper, sonde en lawineschep

Wat neem je zelf mee

 • bergwandelschoenen
 • bergsportrugzak, inhoud ± 45 liter


Schoenen
Voor de sneeuwschoentocht heb je minimaal bergschoenen van het type B nodig. Omdat je de hele dag in de sneeuw en kou loopt is het hebben van waterdichte of goed waterafstotende schoenen een vereiste.

Overige uitrusting

 • bergsportbroek winddicht en sneldrogend (windstopper/softshell)
 • jas water- en winddicht en ademend (hardshell)
 • regenbroek met doorlopende ritsen winddicht en ademend (hardshell)
 • fleecejack/winddicht vest (windstopper/softshell)
 • isolerende jas (dons/primaloft)
 • thermo onderkleding (sneldrogend)
 • warme handschoenen (wind en waterdicht)
 • onderhandschoentjes (fleece/windstopper)
 • wandelsokken
 • gamaschen
 • muts die over de oren gaat
 • dunne bivakmuts
 • sportzonnebril of gletsjerbril minimaal categorie 3, bij voorkeur categorie 4
 • EHBO-setje
Prijsinfo
Ledenprijs € 1.165,- p.p. Inclusief
 • Nederlandse IML-gids
 • 6 overnachtingen op Lager
 • 6x halfpension
 • sneeuwschoenuitrusting
 • reisinformatieboekje

Exclusief

 • heen en terugreis
 • lunch
 • vervoer ter plaatse: eventueel gebruik van eigen auto, openbaar vervoer, taxi, kabelbaan, etc.
 • persoonlijke uitgaven
Over deze activiteit

Trek meerdere dagen van hut naar hut. Wandel op je sneeuwschoenen door het verstilde winterlandschap. Weg van de bewoonde wereld en met alleen de hoognodige bagage in je rugzak. Tijdens een huttentocht op sneeuwschoenen geniet je van de ongerepte schoonheid die het berglandschap je te bieden heeft. Elke dag een ander uitzicht. Gaat het al kriebelen? Ga mee op sneeuwschoentocht van hut naar hut.

Bergsportreizen en het coronavirus

We waarderen het enorm dat je bij ons boekt en verzorgen graag jouw vakantie. Wanneer je boekt en jouw activiteit voldoende deelnemers heeft om door te gaan, ontvang je een reisbevestiging.
Vier weken voor de startdatum van de reis kijkt Bergsportreizen hoe de situatie in het land van bestemming is. We volgen hierin de informatie van het RIVM, het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de plaatselijke ontwikkelingen. Kan de reis doorgaan, dan ontvang je van ons een herbevestiging.

Geld terug!
Geldt er vier weken voor de startdatum een negatief reisadvies voor je bestemming, of is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om de reis door te laten gaan, dan annuleren wij je reis en krijg je de aan ons betaalde reissom terug. Houd er rekening mee dat als de situatie in het land van bestemming binnen vier weken voor de startdatum verandert, wij alsnog genoodzaakt kunnen zijn om je reis te annuleren. Ook dan krijg je natuurlijk de betaalde reissom terug.

Volledige reissom hoeft pas 20 dagen voor vertrek te worden voldaan!
Voor je reis/cursus geldt een versoepelde betalingsregeling. Normaal dient de volledige reissom 56 dagen voor vertrek voldaan te zijn, maar we hebben deze betalingstermijn nu aangepast naar 20 dagen voor vertrek.

Beschikbare reisdata

Er zijn geen beschikbare vertrekdata gevonden voor deze reis

Vertrekdata
Einddata
Beschikbare plaatsen
Gegarandeerd vertrek