Dolomieten, J1+ Multipitch alpien rotsklimmen 15-18 jaar

Aantal dagen 8
Min. deelnemers 9
Max. deelnemers 9
Vertrekdata
 • 31 jul
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 1.140,- per persoon
Dolomieten, J1+ Multipitch alpien rotsklimmen 15-18 jaar

Dolomieten, J1+ Multipitch alpien rotsklimmen 15-18 jaar

Dolomieten, J1+ Multipitch alpien rotsklimmen 15-18 jaar
Aantal dagen 8
Min. deelnemers 9
Max. deelnemers 9
Vertrekdata
 • 31 jul
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 1.140,- per persoon

Wil je leren rotsklimmen in een alpiene omgeving met leeftijdsgenoten? Schrijf je dan nu in voor deze nieuwe jeugdcursus in Italië onder leiding van de Nederlandse UIAGM-berggids Martijn Schell! De Dolomieten vormen bij uitstek het terrein om je als avontuurlijk ingestelde sportklimmer verder te ontwikkelen. Het gebergte trekt de beste sportklimmers ter wereld aan. Een super speeltuin van spitse rotstorens en enorme kalkwanden tot wel 1000 meter hoog. De camping in Cortina is ons basiskamp: warme douches, supermarktje en een gezellig dorp vlakbij. We maken er een echt klimkamp van met zelf koken en af en toe een pizza. Elke dag trek je naar een nieuw klimgebied. Je leert deze week alles wat nodig is om zelfstandig te klimmen in alpiene rots.

Programma

Toon alles

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (conditioneel alsook technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Dag 1
Aankomst op de camping om ± 17.00 uur. Je ontmoet de leiding op de camping. Tentje opzetten. We koken voor ons tentje en bespreken de dag van morgen. Ook oefenen/herhalen we de benodigde knopen.

Dag 2
We gaan naar de markante Cinque Torri. Een aantal rotstorens variërend van 20 meter tot 200 meter hoog. Hier oefenen we in de ochtend het leggen van mobiele tussenzekeringen zoals nuts en friends, het bouwen van een solide standplaats en Abseilen.. We hangen een paar touwen uit om op te warmen in een paar korte routes. In de middag klimmen we meteen onze eerste Domietenroute van meerdere touwlengten tot IV graad. Bijvoorbeeld de Torre Latina of de Torre Lusy.

Dag 3
Vandaag klimmen we een een langere route waarbij de standplaatsen goed zijn ingericht en we af en toe ook een gecementeerde tussenhaak vinden. Dit doen we op de Hexenstein via de geëxponeerde zuidgraat. Of de iets rustiger Torre Anna vlakbij de Passo del Giau. Als je het al aan kunt, kun je zelfs voorklimmen met je instructeur aan touw.

Dag 4
Klimmen op de Falzaregotorens. Hier leren we de juiste route te vinden in een grote wand van meer dan acht touwlengten. De afdaling gaat via een abseil en stukken afklimmen aan touw.

Dag 5
Trainen en klimmen van de klassieke routes doen we op de Cinque torri. Schoorstenen, luchtige traverses, versnijdingen waarbij we ook zelf de tussenzekeringen bouwen. Wat dacht je van de fabuleuze via Miriam met een lange traverse onder een enorm dak hoog boven de grond. De via della Guida, De normaalroute van de Torre Grande voor een loodrechte abseil door een schoorsteen. En voor de sterkste klimmers de Via Olga via een markante 80 meter lange versnijding in de V graad puur op eigen zekeringen.

Dag 6
We zijn klaar voor een tocht door een grote wand waar we de hele dag voor uittrekken. De Lagazuoi toren met uitzicht op de Civetta en Cima Scotoni. Op de terugweg zoeken we met ons hoofdlampje op onze weg door het gangenstelsel uit de eerste wereldoorlog.

Dag 7
De laatst dag staat in het teken van een lange beklimming. De Cima del Lago met prachtig gevarieerd klimmen in een wilde omgeving of de Punta Fiames recht boven Cortina zelf met maar liefst 15 touwlengtes of wellicht bezoeken we de wereldberoemde Drei Zinnen. Kortom, meer dan genoeg mogelijkheden om af te sluiten met een fantastische klimtocht.

Dag 8
Na het ontbijt breken we de tentjes af en kunnen we terugkijken op een toffe enleerzame week!

Praktische informatie

Deelname eis
 • Conditie tot 6 loopuren
 • 5a kunnen voorklimmen (hal of buiten)
 • 5c kunnen naklimmen
 • Het hebben van knopenkennis is een pré (halve- en mastworp, achtknoop, zaksteek, ankersteek, prusikknoop)
Reisleiding

Als je met Bergsportreizen op pad gaat, dan ben je altijd onderweg met gekwalificeerde begeleiding. Daarmee ben je verzekerd van een leuke, maar vooral veilige bergsportvakantie. Op onze cursussen werken we met Oostenrijkse UIAGM Berggidsen en/of NKBV Instructeurs.

UIAGM Berggids
Alleen officiële, gediplomeerde berg- en skigidsen mogen in de Alpenlanden en in veel andere landen werkzaam zijn als gids. Een Berggids beschikt over de hoogst haalbare kwalificatie in de klim- en bergsport en heeft uitgebreide kennis over veiligheid in de bergen, de laatste stand der techniek en een grote gebiedskennis. Een Berggids is aangesloten bij de internationale gidsenbond UIAGM/IVBV/IFMGA. Waar een berggids wordt ingezet op jouw bergsportreis, is de voertaal Duits, al kunnen veel gidsen ook prima Engels en soms zelfs enkele woorden Nederlands.

NKBV-Instructeur
NKBV Instructeurs zijn enthousiaste en gemotiveerde leden, die beschikken over ruime alpiene ervaring. Zij hebben een uitgebreide opleiding doorlopen en worden regelmatig bijgeschoold. Instructeurs leiden de projecten op vrijwillige basis (leden voor leden).

Aantal deelnemers
Nederlandse berggids en NKBV-instructeurs
Min. 3/max. 3 deelnemers per gids/instructeur
Totaal maximaal: 9 deelnemers

Uitrusting

Klimtechnische uitrusting
Bergsportreizen zorgt voor de klimtouwen.

Wat neem je zelf mee

 • bergwandelschoenen/approach schoenen
 • sportklimschoentjes
 • bergsportrugzak, inhoud ± 35 liter
 • sportklimgordel
 • bergsporthelm
 • atc-guide, reverso of vergelijkbaar zekerapparaat
 • hulptouwtje (prusiktouwtje) 5 of 6 mm Ø - 1x 1 meter
 • 2 bandlussen (bandschlinges) 120 cm
 • 1 bandlus (bandschlinge) 60 cm
 • 1 extra beveiligde HMS karabiner, bijvoorbeeld DMM Belay Master, Petzl Ballock
 • 1 HMS karabiner
 • minimaal 2 schroefkarabiners (mogen ook HMS zijn)
 • 4 setjes
 • setje nuts of 2 middelgrote friends (wordt besproken voorbespreking)

Sportklimgordel en bergsporthelm kan je lenen.
Indien je hiervan gebruik wilt maken, kan je dit bij boeking aangeven.

Overige Uitrusting

 • klim/bergsportbroek
 • jas water- en winddicht en ademend (hardshell)
 • regenbroek
 • fleecejack/ winddicht vest (windstopper/softshell)
 • thermo onderkleding
 • handschoenen
 • muts
 • zonnepetje
 • sportzonnebril of gletsjerbril minimaal categorie 3, bij voorkeur categorie 4
 • EHBO-setje

Kampeeruitrusting

 • tent (delen tent, wordt tijdens voorbespreking besproken)
 • slaapzak
 • matje
 • brander en pan (noodzaak wordt tijdens voorbespreking besproken)
 • bord, mok, bestek

Bergsportmateriaal huren
Voor het huren van overig materiaal verwijzen wij je naar Basecamp

Accommodatie

Overnachten in hutten
Op onze cursussen en tochten overnacht je in een berghut. Ze variëren van primitief tot vrij comfortabel, wat vaak overeenkomt met de hoogte van de hut. Hoe lager gelegen, hoe makkelijker om voorzieningen aan te leggen, hoe luxer. In hutten komen veel verschillende bergsporters na een lange dag bij elkaar. Lekker bijkomen of spelletjes spelen in de gezamenlijke ruimte en daarna genieten van een voedzame maaltijd. In een hut is het heel gezellig. Je stapt even terug in de tijd en bent er echt op vakantie.

In berghutten hanteren huttenwaarden een paar regels om het samenleven met andere bergsporters gemoedelijk en de hut netjes en leefbaar te houden. Zo mag je soms in de algemene ruimtes nog wel in met je bergschoenen aan, maar het betreden van de slaapruimtes met bergschoenen is not done. In speciale ruimtes wissel je je bergschoenen vol sneeuw, modder en kiezels in voor een paar huttensloffen. In Zwitserse en Franse hutten liggen sloffen die iedereen mag gebruiken, in andere hutten moet je ze zelf meenemen. Ook ijzerwaren als stokken, pickels en stijgijzers laat je achter, zodat je het interieur van de hut niet beschadigt en er niemand op een pickel gaat staan. De huttenwaard wijst je een slaapplaats toe waar je een lakenzak, die je altijd zelf meeneemt, op een bedje in het Lager uitrolt, een soort slaapzaal met een rij matrassen naast elkaar waar dekens en kussens aanwezig zijn.

Hoewel je in de meeste berghutten geen culinaire hoogstandjes moet verwachten, wordt het eten in de hut steeds beter. Met dieetwensen als vegetarische maaltijden wordt doorgaans rekening gehouden als je deze bijtijds doorgeeft. Houd er wel rekening mee dat je in hooggelegen hutten die lastig bereikbaar zijn, minder tot geen keuze hebt in wat je eet. Wassen kan met een beetje geluk aan een kraan met warm water, maar steeds vaker kun je tegen betaling douchen. Na het avondeten plan je de tocht voor de volgende dag en pak je alvast je rugzak in. Om tien uur gaat het licht uit en geldt Hüttenruhe. Handig dus om een hoofdlamp bij je te hebben voor als je 's nachts naar de wc moet of 's ochtends vroeg opstaat.

Meer over het huttenleven

Je gaat hier overnachten:

Camping Rocchetta

Prijsinfo
Ledenprijs € 1.140,- p.p. Inclusief
 • 6 dagen Nederlandse UIAGM-berggids
 • 8 dagen NKBV-instructeurs
 • 7x overnachting op camping in eigen tent
 • 7x volpension
 • transfers tijdens de cursus
 • cursusinformatieboekje
 • voorbespreking

Exclusief

 • heen- en terugreis
 • persoonlijke uitgaven
Voorbereiding

Conditie en kracht
Tijdens een week in de bergen ben je elke dag in beweging, meestal boven de 2000 meter. Hoe beter je conditie is, hoe meer je kunt genieten. Je zult veel meer plezier ervaren als je fit de bergen in gaat, want je loopt vaak meerdere uren achter elkaar over rots, sneeuw en gletsjers. Je kunt in Nederland al flink aan je conditie, kracht en een goede balans werken. Het kost je ongeveer vier maanden om een goede basisconditie op te bouwen, dus we raden je aan op tijd te beginnen. We helpen je op weg met oefeningen en trainingsschema's.

Conditie opbouwen Oefeningen: Fit de bergen in

Workshops
Om je goed voor te bereiden op je cursus of tocht, organiseren we in Nederland en België een aantal workshops zoals weerkunde, GPS, touwtechnieken. Hiermee leg je een goede basis voor het echte werk in de bergen.

Workshops

Bergsportreizen en het coronavirus

We waarderen het enorm dat je bij ons boekt en verzorgen graag jouw vakantie. Wanneer je boekt en jouw activiteit voldoende deelnemers heeft om door te gaan, ontvang je een reisbevestiging.
Vier weken voor de startdatum van de reis kijkt Bergsportreizen hoe de situatie in het land van bestemming is. We volgen hierin de informatie van het RIVM, het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de plaatselijke ontwikkelingen. Kan de reis doorgaan, dan ontvang je van ons een herbevestiging.

Geld terug!
Geldt er vier weken voor de startdatum een negatief reisadvies voor je bestemming, of is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om de reis door te laten gaan, dan annuleren wij je reis en krijg je de aan ons betaalde reissom terug. Houd er rekening mee dat als de situatie in het land van bestemming binnen vier weken voor de startdatum verandert, wij alsnog genoodzaakt kunnen zijn om je reis te annuleren. Ook dan krijg je natuurlijk de betaalde reissom terug.

Volledige reissom hoeft pas 20 dagen voor vertrek te worden voldaan!
Voor je reis/cursus geldt een versoepelde betalingsregeling. Normaal dient de volledige reissom 56 dagen voor vertrek voldaan te zijn, maar we hebben deze betalingstermijn nu aangepast naar 20 dagen voor vertrek.

Beschikbare reisdata

Er zijn geen beschikbare vertrekdata gevonden voor deze reis

Vertrekdata
Einddata
Beschikbare plaatsen
Gegarandeerd vertrek
31 jul 2021
07 aug 2021
vol