Sportklimmen

Balancerend op een minuscuul voetsteuntje schuif je je hand voorzichtig over de rots naar boven. Een comfortabele greep. Hebbes! Adrenaline, opluchting en euforie. Dat maakt sportklimmen verslavend. Met onze klimcursussen verleg je je grenzen in prachtige klimgebieden, binnen en buiten Europa. Verticale rots als natuurlijke high, dat is klimmen.

Klimactiviteiten op elk niveau
Bij Bergsportreizen.nl zijn zowel beginnende als gevorderde klimmers op het juiste adres voor een klimvakantie hun eigen niveau. Singlepitch (enkele touwlengtes), Multipitch (meerdere touwlengtes), Rotsklimmen (in alpien terrein), voor klimmers die voor het eerst de rotsen op zoeken of ervaren klimmers die zich al jaren in de rots begeven. En wie behalve klimmen, ook een dag iets anders, of zelfs een dagje niks wil doen, gaat mee op basiskamp Sportklimmen. Je staat op een camping met gelijkgestemden en kiest elke dag hoe en met wie jij gaat klimmen.

Voorbereid op klimvakantie
Klimmen in de natuur kent meer onzekerheden dan indoor klimmen. Je kunt te maken krijgen met losse rots, slechte behaking en een onduidelijke klimroute. Wie weet wat hem te wachten staat op klimvakantie, heeft meer plezier. Ga voorbereid op klimvakantie en lees onze 12 tips voor outdoor sportklimmen.

Met de NKBV op pad
De klimactiviteiten van Bergsportreizen.nl worden begeleid door NKBV-gecertificeerde instructeurs en/of UIAGM berggidsen. Al 115 jaar organiseren wij reizen en cursussen zonder winstoogmerk naar bekende en minder bekende bergbestemmingen. Met 60.000 leden en uitstekende recensies is Bergsportreizen.nl van de NKBV de autoriteit op het gebied van klim- en bergsport.

Ga jij deze zomer mee op klimvakantie? Bekijk hieronder het volledige aanbod.