Reisverhalen

Op ontdekkingstocht in de Aletsch Arena

Frisse berglucht, zon van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat en een vrij uitzicht op de mooiste vierduizenders van Wallis: dat is de Aletsch Arena in een notendop. Lees de blog op nkbv.nl

Vakantie is leuker als je vrienden maakt

Hoogtelijn redacteur Florian van Olden ging met Bergsportreizen mee op basiskamp in het Stubaital.

Oefenterrein – Cursus Bergwandelen in de Silvretta

Wat er precies komt kijken bij een wandeltocht door de bergen leer je tijdens een Bergwandelcursus van Bergsportreizen. In 2016 ging cursist Hein van de Kerkhof mee naar de Silvretta. Hij schreef hierover in Hoogtelijn 2-2016.

Uit de comfortzone - Basiscursus alpiene technieken C1

Hoogtelijn redactrice Femke Welvaart ging met Bergsportreizen mee op een C1 basiscursus in het Ötztal. Lees hier haar verhaal.

Vallen, opstaan, verdergaan - NKBV-introductiecursus Toerskiën in Gargellen

Oud-Hoogtelijn redacteur Ernst Arbouw ging met Bergsportreizen mee op een introductiecursus Toerskiën in het Oostenrijkse Gargellen, een dorpje in Vorarlberg op de grens met Zwitserland.

Een lawine aan inzichten - Rolf Westerhof over lawineredding

Sonde, pieper, schep: je moet het allemaal bij je hebben zodra je off-piste gaat. Maar het belangrijkste instrument dat je niet mag vergeten is je hoofd, aldus Rolf Westerhof van het Snow Safety Center.

Lawinekunde: mix van statistiek en praktijkfactoren - interview over de workshop lawinekunde

Hoe betrouwbaar is een helling onder bepaalde omstandigheden? Gerben Hofman wilde meer weten over de achterliggende natuurlijke invloeden. Hij vond die verdieping in de workshop Lawinekunde. Lees het interview op nkbv.nl

‘Omdraaien doen we samen’ - Zelfstandig klimmen na de C3-cursus

Als je een alpiene specialisatiecursus (C3) achter de rug hebt, kun je als gevorderde alpinist zelfstandig op pad. In de zomer van 2017 maakten Hilco en Guus samen meerdere hoogalpiene beklimmingen in de Walliser Alpen. Lees de blog op nkbv.nl.