Daarom ga je met Bergsportreizen op pad

Op vakantie naar de bergen. Dat is avonturen beleven op hoogte, genieten van de schoonheid, rust en ruigheid van de bergwereld. Met Bergsportreizen ga je de bergen in op de manier die je zelf wilt. Ben je een doorgewinterde bergwandelaar en op zoek naar een klassieke huttentocht onder begeleiding? Of wil je je grenzen verleggen en op cursus leren hoe je aan touw of op ski’s de bergen verkent? Ga dan mee op vakantie naar de bergen met Bergsportreizen. Wij organiseren bergvakanties voor NKBV-leden. Op elk niveau, het hele jaar door, een leven lang.

Voor NKBV-leden

De reizen in het programma staan alleen open voor leden van de NKBV. Als je je aanmeldt voor een reis, maar nog geen lid bent, word je automatisch lid gemaakt onder de geldende lidmaatschapsvoorwaarden. Organisatie en uitvoering van het reisprogramma "Bergsportreizen" geschiedt zelfstandig door Bergsportreizen. Bergsportreizen is de handelsnaam van NKBV Zomerprogramma B.V., een 100% dochter van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV).

Meer info

Deskundige en professionele begeleiding

Bergsportreizen vindt een goede begeleiding heel belangrijk. Daarom ga je bij ons alleen op pad met (inter)nationaal erkende bergwandelgidsen, internationaal erkende berggidsen (UIAGM) of erkende instructeurs en tochtleiders. Ze beschikken over ruime alpiene ervaring en hebben een uitgebreide opleiding doorlopen om hun kwalificatie te behalen. NKBV-tochtleiders en -instructeurs zijn Nederlandstalig, wanneer er een UIAGM-berggids mee op pad gaat, is de voertaal Duits. De tochtleiders, instructeurs en gidsen houden altijd rekening met de groep en onverwachte omstandigheden. Bij ons is jouw bergvakantie in goede handen.

Meer info

Prijzen zonder winstoogmerk

Het organiseren van bergsportactiviteiten voor NKBV-leden is de kerntaak van Bergsportreizen. Hier hoeft volgens ons geen geld mee te worden verdiend. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt wanneer je een activiteit boekt bij Bergsportreizen. Het inhuren van gediplomeerde UIAGM-berggidsen is een dure aangelegenheid, maar aan kwaliteit en veiligheid doen we geen concessies.

Grootste aanbod van Nederland

Op het gebied van bergsportreizen zijn we de grootste specialist van Nederland. Volg een workshop ter voorbereiding op je bergvakantie zoals weerkunde, oriëntatie, touwtechnieken en meer, ga mee op cursus of boek een mooie reis naar een bekende en minder bekende bergbestemmingen. We hebben bergvakanties voor elke leeftijd en op ieder niveau. Bergwandelaars, alpinisten en klimmers, kunnen in de zomer en winter bij ons terecht voor uitgebreid aanbod.

Bekijk het aanbod

Kleine groepen

Doordat we de groepen klein houden, hebben we tijdens de reis veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Zo leer je meer en maak je makkelijker contact met tochtgenoten. Misschien houd je zelfs vrienden over aan je reis met wie je later nog veel meer tochten maakt.

Diverse doelgroepen

Bergsportreizen organiseert reizen voor NKBV-leden. De reizen die in het programma worden aangeboden zijn voor deelnemers van 18 jaar en ouder. We organiseren daarnaast reizen voor specifieke doelgroepen zoals:

  • Gezinnen
  • 14 tot 18 jaar
  • 18-25 jaar
  • 25-45 jaar
  • 50 -plus

Meer dan 100 jaar specialist in bergsportvakanties

Al meer dan 100 jaar organiseren wij bergsportactiviteiten naar bekende en minder bekende bergbestemmingen. Met feedback en op verzoek van onze deelnemers vernieuwen en verbeteren we jaarlijks onze reizen. Voor de 66.000 NKBV-leden en met uitstekende recensies is Bergsportreizen de autoriteit op het gebied van klim- en bergsport.