Alpinisme met de NKBV

Alpinisme is het beklimmen van bergen, waarbij je je in bergachtig terrein met rotsen, ijs en gletsjers begeeft. Anders dan bergwandelaars, maken alpinisten gebruik van zekeringstechnieken en –materialen. Je hebt onder andere touw, een gordel, stijgijzers en zware bergschoenen nodig om de top van een berg te bereiken. Ongerepte natuur, overweldigende rotsmassieven en spectaculaire uitzichten trekken de alpinist keer op keer naar de bergen

Alpiene activiteiten op elk niveau
Zowel beginners als gevorderde alpinisten zijn bij Bergsportreizen.nl aan het goede adres voor een alpiene vakantie op hun eigen niveau. Beginnende alpinisten gaan mee op een alpiene basiscursus (C1). De gevorderde alpinist volgt een gevorderdencursus (C2). En de diehards? Die zien we graag terug in een van de specialisatiecursussen (C3) of masterclasses (C4). Behalve cursussen organiseert Bergsportreizen.nl ook tochten en beklimmingen in alpien terrein. Ga bijvoorbeeld mee op gletsjertocht of hoogalpiene beklimming.

Voorbereid in alpien terrein
Alpien terrein is technisch terrein waarin je een goede conditie, klimniveau en kennis moet hebben. Tijdens een alpiene cursus werk je aan je vaardigheden en kennis. In je rugzak zit naast je klimtechnische uitrusting een EHBO-set, extra kleding tegen regen en kou, extra eten en drinken, een (opgeladen) telefoon, hoofdlamp, bivakzak, kaart/kompas en zonnebril/zonnebrandcrème. Start goed voorbereid aan een van onze alpiene activiteiten door eerst een workshop Alpiene Touwtechnieken te volgen. Bekijk ook onze 12 tips voor bergbeklimmen.

Met de NKBV op pad
De alpiene reizen en cursussen van Bergsportreizen.nl worden begeleid door NKBV-gecertificeerde tochtleiding en instructeurs en/of UIAGM berggidsen. Al 115 jaar organiseren wij reizen en cursussen zonder winstoogmerk naar bekende en minder bekende bergbestemmingen. Met 60.000 leden en uitstekende recensies is Bergsportreizen.nl van de NKBV de autoriteit op het gebied van klim- en bergsport.