Ankogel - Goldberg, Basiskamp

Aantal dagen 15
Min. deelnemers 20
Max. deelnemers 40
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 39,- per persoon
Basiskamp

Ankogel - Goldberg, Basiskamp

Basiskamp
Aantal dagen 15
Min. deelnemers 20
Max. deelnemers 40
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 39,- per persoon

In dit gebied kun je huttentochten maken, maar ook korte dagtochten die geschikt zijn voor kinderen. De camping ligt bij Obervellach aan de rivier de Möll. In een zijtak van deze rivier kun je zwemmen en spelen op watertoestellen. Hier kun je ook raften en maak je kampvuren. Op de camping zelf bevindt zich een klimtoren, een boomklimparcours, een evenwicht circuit en nog veel meer. Obervellach is een rustige omgeving waarin het verleden tot leven komt in fraai gelegen burchten. De ligging aan de zuidkant van de Ankogel- en Goldberggruppe zorgt voor veel zonuren. De meest oostelijke drieduizenders van de Alpen liggen in de Ankogelgruppe, zoals de Ankogel (3250 m) en de Hochalmspitze (3360 m). De Kreuzeckgruppe is een strategische uitvalsbasis voor het maken van meerdaagse huttentochten. Stel je in op een wandeltocht langs eenvoudige hutten waar het rustig is.

Programma

Toon alles

Welk basiskamp past bij jou?

Bekijk hier de mogelijkheden per basiskamp en zie welk basiskamp voor jou het meest geschikt is.

Download meer informatie van basiskamp Ankogel -Goldberg.

Praktische informatie

Prijsinfo
Leeftijd Ledenprijs
0 jaar t/m 4 jaar Gratis
5 jaar t/m 17 jaar € 17
18 jaar en ouder € 39

Inclusief
  • reservering camping
  • documentatiemateriaal
  • informatieboekje over het basiskamp
  • voorbespreking
Gebiedsinformatie

Karinthië

Karinthië is een deelstaat van Oostenrijk en vormt de zuidelijkste deelstaat, een beetje in het midden van het land, met als grote plaatsen Klagenfurt en Villach. Naast bergen, staat het gebied ook bekend om haar vele schitterende meren. Beide steden liggen dan ook aan een meer en hebben een leuk historisch centrum. Door de zuidelijke ligging heeft Karinthië een mild klimaat met relatief veel zonuren. En dat terwijl hier ook tot in de late lente geskied kan worden.

Wandelen in de bergen

Karinthië biedt bergwandelaars en bergsporters mooie routes op alle mogelijke hoogtes. Hier heb je zowel hoge bergen als middengebergte en dus pret voor iedereen. Nationaal Park Hohe Tauern is befaamd voor een flink aantal drieduizenders, waaronder de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner (3.798 m). Ook Nationaal Park Nockberge is een aanrader. De afgeronde bergen hier vormen een lieflijk beeld dat in schril contrast staat met de ruigere bergen elders in de regio.

Grossglockner

De 3798 meter hoge bergtop geldt als een van de hoogtepunten van Karinthië. De omgeving biedt eindeloos veel wandelmogelijkheden, zoals de 7-daagse GlocknerRunde huttentocht. Even genoeg van wandelen, dan is het tijd om de Grossglockner Hochalpenstrasse te ontdekken. Dit is een van de mooiste routes van Oostenrijk, te verkennen op de fiets, de motor of gewoon met de auto. Er zijn voldoende stopplekken om even te genieten van dat schitterende uitzicht!

Alpe-Adria-Trail

Het paradepaardje van de regio is de Alpe-Adria-Trail, die zich steeds meer manifesteert als een van de mooiste langeafstandsroutes van Europa. De trail is in 43 etappes verdeeld met een totale afstand van zo'n 750 kilometer. Vanaf de Großglockner in Karinthië slingert hij via Slovenië en Italië tot aan de Adriatische Zee in de buurt van Triëst. In Karinthië voert het pad met name door het Nationaal Park Nockberge Je maakt tijdens het wandelen niet alleen kennis met de natuur van drie landen, maar ook met drie verschillende culturen. Een must do voor iedere liefhebber van langeafstandsroutes.

Panoramaweg

Een andere mooie route is de Panoramaweg Südalpen die in 2018 het Oostenrijkse wandelkeurmerk kreeg. Het pad omvat de regio's Rosental, Klopeiner See - Südkärnten en het Lavanttal. Tijdens het overbruggen van meer dan 200 kilometer, verdeeld over 17 dag etappes, maak je kennis met de fantastische natuur en panorama-uitzichten van het grensgebied tussen Karinthië en Slovenië.

Slow trails

De meeste routes die de bergen invoeren vergen best wat inspanning, met veel hoogtemeters. Niet iedereen zit te wachten op die adrenalinekicks. Geen probleem in Karinthië, want hier denkt men aan iedereen. Zo introduceerde men de “ Slow trails of mindfulness”rond de mooiste meren van Karinthië. Hierbij moet je minder hoogteverschil overbruggen en zijn er vaak rustpauzes op een bankje, met een mooi uitzicht. Alle tijd om te genieten van het water, het landschap, de planten en bloemen om je heen.

Toon meer

Over deze activiteit

De basiskampen zijn veruit de grootste activiteit van Bergsportreizen. En niet voor niets! Bij een basiskamp gaan gelijkgestemde bergsporters met elkaar op vakantie. De formule is simpel, het effect is groot: Gemeenschappelijke interesses leiden tot nieuwe en onverwachte ervaringen, voor oud en jong; gezinnen, stellen en alleenstaanden. Moeite om je kinderen aan het wandelen te krijgen? Wacht maar totdat ze met leeftijdsgenootjes op pad zijn en weten dat ze bij de hut of bij terugkomst op de camping samen kunnen spelen. Je hebt er geen omkijken meer naar.

Een basiskamp duurt meestal twee weken, soms één, en heeft een maximum van 40 personen. Er zijn ook basiskampen speciaal voor jongeren en 50+, met een maximum van 25 deelnemers. Bij een basiskamp sta je met elkaar op een camping in een mooi berggebied. Je zorgt zelf voor vervoer en eten, en je betaalt je eigen overnachtingen. Twee deelnemers coördineren het kamp; zij stemmen de gezamenlijke activiteiten met de groep af, maar zijn geen reisleider. Om inspiratie op te doen, kun je putten uit de Basiskamp-koffer met stafkaarten, wandel- en klimgidsjes en tochtverslagen van oud-deelnemers.

Bergsportreizen en het coronavirus

We waarderen het enorm dat je bij ons boekt en verzorgen graag jouw basiskamp. Wanneer je boekt en jouw basiskamp voldoende deelnemers heeft om door te gaan, ontvang je een reisbevestiging.
Vier weken voor de startdatum van het basiskamp kijkt Bergsportreizen hoe de situatie in het land van bestemming is. We volgen hierin de informatie van het RIVM, het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de plaatselijke ontwikkelingen. Kan de reis doorgaan, dan ontvang je van ons een herbevestiging.

Geld terug!
Geldt er vier weken voor de startdatum een negatief reisadvies voor je bestemming, of is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om de reis door te laten gaan, dan annuleren wij je reis en krijg je de aan ons betaalde reissom terug. Houd er rekening mee dat als de situatie in het land van bestemming binnen vier weken voor de startdatum verandert, wij alsnog genoodzaakt kunnen zijn om je basiskamp te annuleren. Ook dan krijg je natuurlijk de betaalde reissom terug.

Beschikbare reisdata

Er zijn geen beschikbare vertrekdata gevonden voor deze reis

Vertrekdata
Einddata
Beschikbare plaatsen
Gegarandeerd vertrek
Groepsamenstelling