Gran Paradiso, Basiskamp

Aantal dagen 15
Min. deelnemers 20
Max. deelnemers 40
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 39,- per persoon
Gran Paradiso, basiskamp

Gran Paradiso, Basiskamp

Gran Paradiso, basiskamp
Aantal dagen 15
Min. deelnemers 20
Max. deelnemers 40
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 39,- per persoon

Maak adembenemende bergtochten in de Gran Paradiso. Door de talrijke meren, hooggelegen alpenweiden, steenbokken en woeste watervallen kost het weinig moeite om je voor te stellen dat het vroeger een koninklijk jachtterrein was. De Gran Paradiso (4061 m) steekt met zijn enorme gletsjers boven dit vorstelijke gebied uit. Het hoogtepunt voor ervaren bergsporters, op de voet gevolgd door de Ciarforon (3641 m) en de Grivola (3969 m). Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en je ambities kun je ook kiezen uit eenvoudige dagwandelingen en lichte en zware huttentochten. Zin in een cultureel uitje? Bezoek de middeleeuwse stad Aosta.

Programma

Toon alles

Welk basiskamp past bij jou?

Bekijk hier de mogelijkheden per basiskamp en zie welk basiskamp voor jou het meest geschikt is.

Download meer informatie van basiskamp Gran Paradiso.

Praktische informatie

Accommodatie
Prijsinfo
Leeftijd Ledenprijs
0 jaar t/m 4 jaar Gratis
5 jaar t/m 17 jaar € 17
18 jaar en ouder € 39

Inclusief
  • reservering camping
  • documentatiemateriaal
  • informatieboekje over het basiskamp
  • voorbespreking
Gebiedsinformatie

Ligging

Valle d'Aosta (in het Frans Vallée d'Aoste) is een regio in het noordwesten van Italië. Het is een typische Alpen-regio. In dit grensgebied tussen Italië, Frankrijk en Zwitserland liggen enkele van de hoogste bergen van de Alpen: de Mont Blanc, Monte Rosa en Monte Cervino oftewel de Matterhorn.

Ruim één derde van het totale gebied van Valle d’Aosta ligt maar liefst op een hoogte van meer dan 2.600 meter! De naam ‘Valle d’Aosta’ betekent ‘poort naar het zuiden’; een poort die eeuwen lang open stond voor handelaars en machthebbers. Hoofdstad van de regio is Aosta, een mooie oude stad waar je de Italiaanse sfeer direct voelt. Valle d'Aosta grenst in het westen door het massief van de Mont Blanc aan Frankrijk en in het noorden door de Walliser Alpen aan Zwitserland. Aan de zuidkant van Valle d'Aosta ligt het massief van de Gran Paradiso. In het zuidwesten liggen de Grajische Alpen.

Natuurgebieden

In Valle d’Aosta ligt één van Europa’s mooiste natuurgebieden: Nationaal Park Gran Paradiso. Dit is het oudste nationaal park van Italië en het is ruim 70.000 hectare groot. Vroeger was dit het jachtgebied van de Italiaanse koningen. Gran Paradiso is een uniek gebied waar de natuur zijn gang gaat. Je kunt onnoemelijk veel wandeltochten maken in dit ongerepte en stoere berglandschap.

De Monte Rosa is een van de meest bekende bergmassieven van de Alpen met verschillende ‘meer dan vierduizenders’ zoals de Dufourspitze en de Punta Gnifetti. Hier staat ook op 4545 meter de hoogst gelegen berghut van Europa: de Capanna Regina Margherita.

Ook het Mont Blanc massief telt een flink aantal vier- en drieduizenders met de, met afstand bekendste berg, in Frankrijk gelegen Mont Blanc (4.807 m). Van het deel dat in Valle d’Aosta ligt, is de Mont Blanc de Courmayeur (4748 m) de hoogste top. Vanwege zijn indruk-wekkende uitstraling en zijn populariteit onder bergbeklimmers is het de tweede top op de officiële lijst van de vierduizenders in de Alpen.

Een berg zoals een kind een berg tekent maar dan 4.478 m hoog. Deze berg staat in Vale d’Aosta beter bekend als de Monte Cervino. Internationaal staat de berg bekend onder de naam Matterhorn. Deze legendarische berg werd in 1865 voor het eerst door Engelsen beklommen na een heroïsche strijd met Italiaanse alpinisten. Valtournenche en Breuil-Cervinia zijn in dit deel van Valle d’Aosta de grotere plaatsen. Wat dieper in de vallei kun je terecht in een aantal prachtige, rustige dorpen met vrijwel onbeperkte wandel-mogelijkheden. Met vrijwel de hele tijd fantastisch uitzicht op de alles overheersende Matterhorn.

Voor elk niveau

Valle d’Aosta heeft een groot netwerk van bewegwijzerde paden waardoor je vanuit vrijwel elke plaats bergwandelingen op ieder niveau kunt organiseren. Verder kun je in Valle d’Aosta twee Alta Via routes lopen. Deze twee meerdaagse routes staan bekend als de mooiste trektochten van het dal. Beide routes lopen door het hooggebergte en doorkruisen het hele Valle d’Aosta. Alta Via één heeft als uitdagende naam ‘Het Pad der Giganten’. Het is een indrukwekkende route die langs de voet van de Monte Rosa, de Matterhorn en de Mont Blanc loopt. De Alta Via twee heeft als naam de ‘Alta Via Naturalistica’. Deze route loopt door het Nationaal Park Gran Paradiso en het Regionaal Park Mont Avic. Je kunt ook delen van beide routes lopen omdat voor bijna alle etappes geldt dat je de route kunt starten of stoppen vanuit het dal.


Over deze activiteit

De basiskampen zijn veruit de grootste activiteit van Bergsportreizen. En niet voor niets! Bij een basiskamp gaan gelijkgestemde bergsporters met elkaar op vakantie. De formule is simpel, het effect is groot: Gemeenschappelijke interesses leiden tot nieuwe en onverwachte ervaringen, voor oud en jong; gezinnen, stellen en alleenstaanden. Moeite om je kinderen aan het wandelen te krijgen? Wacht maar totdat ze met leeftijdsgenootjes op pad zijn en weten dat ze bij de hut of bij terugkomst op de camping samen kunnen spelen. Je hebt er geen omkijken meer naar.

Een basiskamp duurt meestal twee weken, soms één, en heeft een maximum van 40 personen. Er zijn ook basiskampen speciaal voor jongeren en 50+, met een maximum van 25 deelnemers. Bij een basiskamp sta je met elkaar op een camping in een mooi berggebied. Je zorgt zelf voor vervoer en eten, en je betaalt je eigen overnachtingen. Twee deelnemers coördineren het kamp; zij stemmen de gezamenlijke activiteiten met de groep af, maar zijn geen reisleider. Om inspiratie op te doen, kun je putten uit de Basiskamp-koffer met stafkaarten, wandel- en klimgidsjes en tochtverslagen van oud-deelnemers.

Bergsportreizen en het coronavirus

We waarderen het enorm dat je bij ons boekt en verzorgen graag jouw basiskamp. Wanneer je boekt en jouw basiskamp voldoende deelnemers heeft om door te gaan, ontvang je een reisbevestiging.
Vier weken voor de startdatum van het basiskamp kijkt Bergsportreizen hoe de situatie in het land van bestemming is. We volgen hierin de informatie van het RIVM, het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de plaatselijke ontwikkelingen. Kan de reis doorgaan, dan ontvang je van ons een herbevestiging.

Geld terug!
Geldt er vier weken voor de startdatum een negatief reisadvies voor je bestemming, of is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om de reis door te laten gaan, dan annuleren wij je reis en krijg je de aan ons betaalde reissom terug. Houd er rekening mee dat als de situatie in het land van bestemming binnen vier weken voor de startdatum verandert, wij alsnog genoodzaakt kunnen zijn om je basiskamp te annuleren. Ook dan krijg je natuurlijk de betaalde reissom terug.

Beschikbare reisdata

Er zijn geen beschikbare vertrekdata gevonden voor deze reis

Vertrekdata
Einddata
Beschikbare plaatsen
Gegarandeerd vertrek
Groepsamenstelling