• BERGWANDELEN

Bergwandelen met de NKBV

Bergwandelen is lekker actief bezig zijn in een bergachtig landschap. Met je rugzak op verken je bergpaden over alpenweiden en rotsachtig terrein, maar ook grashellingen en sneeuw. Met de NKBV kun je op heel veel verschillende manieren bergwandelen. Maak bijvoorbeeld dagtochten vanuit één onderkomen, meerdaagse wandeltochten met bagagevervoer of een tocht met trekkingrugzak.

Bergwandelactiviteiten op elk niveau
Zowel beginners als gevorderde bergwandelaars kunnen bij Bergsportreizen.nl terecht voor een bergwandelvakantie op hun eigen niveau. Van bergwandelworkshops en –cursussen tot huttentochten met gletsjeroversteek. En wie behalve bergwandelen, ook een dag iets anders, of zelfs een dagje niks wil doen, gaat mee op basiskamp. Je staat op een camping met gelijkgestemden en kiest hoe en met wie jij je actieve vakantie invult.

Voorbereid op bergwandelvakantie
Bergwandelen is een inspannende bezigheid, zeker wanneer je flinke afstanden omhoog en omlaag aflegt. Wie fit en met een goede conditie de bergen in gaat, heeft meer plezier. Zoek een tocht uit die aansluit bij je eigen vaardigheden en conditie. Wat je in je rugzak stopt, hangt natuurlijk af van het soort tocht. Pak in elk geval een EHBO-set, extra kleding (regenjas en -broek, muts, handschoenen), extra eten/drinken, een (opgeladen) telefoon, kaart/kompas en zonnebrandcrème in. De aanbevolen paklijst vind je op de reisbeschrijving bij 'uitrusting'. Lees onze 10 tips voor bergwandelen voor een goede voorbereiding.

Met de NKBV op pad
De bergwandelactiviteiten van Bergsportreizen.nl worden begeleid door NKBV-gecertificeerde tochtleiding en instructeurs en/of UIAGM berggidsen. Al 115 jaar organiseren wij reizen en cursussen zonder winstoogmerk naar bekende en minder bekende bergbestemmingen. Met 60.000 leden en uitstekende recensies is Bergsportreizen.nl van de NKBV de autoriteit op het gebied van klim- en bergsport.

Ga jij deze zomer met ons mee op bergwandelvakantie?