Oostenrijk

Venediger Höhenweg, Huttentocht

Aantal dagen 7
Min. deelnemers 8
Max. deelnemers 9
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 680,- per persoon
Venediger Höhenweg, Huttentocht
Oostenrijk

Venediger Höhenweg, Huttentocht

Venediger Höhenweg, Huttentocht
Aantal dagen 7
Min. deelnemers 8
Max. deelnemers 9
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 680,- per persoon

Ga mee op huttentocht naar de Venediger Höhenweg. De tocht begint in het Tauerntal en eindigt in het Virgental. We lopen langs de randen van gletsjers met voortdurend uitzicht op machtige bergreuzen. Wist je dat in dit deel van de Alpen allemaal "Kees" heten? Vrijwel de hele zomer ligt er op veel plaatsen langs de route sneeuw. Regelmatig steek je daarom sneeuwvelden over. De route gaat grotendeels over paden, maar hier en daar moet er ook wat geklauterd worden. Bij lastige passages zijn er staaldraadzekeringen aangebracht, maar tredzekerheid is nodig tijdens deze reis. We vertrekken ’s morgens vroeg, om 's middags een topje te beklimmen of lekker uit te rusten.

Programma

Toon alles

Dag 1

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (conditioneel alsook technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Matreier Tauernhaus (1512 m) – eerst lopen we naar de Grunsee daarna gaan we via de Messelingscharte (2563 m) naar de St. Pöltener
Hütte (2481 m).
3½ uur, +1116m, -141m

Vanaf het Matreier Tauernhaus (1512 m) nemen we gelijk het pad omhoog in noordoostelijke richting richting de Grunsee. Vanaf de Grunsee gaan we verder omhoog richting de Schwarzee en de Grausee naar de Messelingscharte, vanaf waar we de St. Pöltner Hütte moeten kunnen zien liggen. De grote, maar mooie hut ligt vlak bij de hoogspanningskabels, de hier over het Tauernmassief lopen.

Dag 2

St. Pöltnerhütte – over de St Pöltner Westweg en de Venediger Höhenweg naar de Neue Prager Hütte (2796 m).
7 uur, +1035m, -720m

Over de zgn. St. Pöltner Westweg lopen we in zuidwestelijke richting, evenwijdig aan het Innergschlößdal. Het gaat op en neer tussen 2400 en 2500 meter. Deze weg biedt de eerste fantastische uitzichten op het gletsjergebied van de Venedigergruppe.

Bij de splitsing naar de Neue Fürther Hütte gaan wij rechtdoor over de Fürtherweg met zicht op de Gross Venediger en de Viltragenkees. Als we achterom kijken, dan zien we bij goed weer de Gross Glockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Bij “In den Wandeln” dalen wij af naar de Gschlöß Bach (2185 m). Dichtbij de gletsjertong steken we de beek over en begint de steile klim naar de Gamsleiten (2350 m). Eenmaal boven gaan we verder naar de Alte Prager Hütte (2489 m). Vanaf het terras hebben we een fantastisch uitzicht op de Schlatenkees. Helaas is de hut niet meer in gebruik. Na nog een uur stijgen bereiken we de grote, maar gezellige Neue Prager Hütte. De Neue Prager Hütte is de hoogst gelegen slaapplaats van de tocht. Als we genoeg tijd hebben en het weer het toelaat, dan kunnen we doorlopen naar het hoger gelegen Innerer Kesselkopf (2897 m). Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op de omgeving, waaronder de Kezen van vandaag en morgen.

Dag 3

Neue Prager Hütte – via de Gletscherweg (2100 m) naar de Salzbodensee (2137 m).
Verder via de Venediger Höhenweg naar het Löbbentörl (2770 m). Vervolgens beklimmen we de Innere Knorrkogel (2882 m). Daarna door naar de Badenerhütte (2608 m).
6 uur, +860m, -1050m

We dalen eerst af naar de Alte Prager Hütte (2489 m). Vandaar gaan we naar de Unterer Keesboden van de Schlatenkees en lopen over de "Gletscherweg" (2100 m) richting Salzbodensee (2137 m). Misschien kunnen we de gletsjerpoort eens van dichtbij bekijken.

Daarna gaat het pad (de Venediger Höhenweg) weer omhoog over de zijmorene in de richting van de Löbbentörl (277­0 m). In het Törl kunnen we eventueel naar de top van de Innere Knorrkogel (2882 m), vanwaar we de route van deze en voorgaande dagen kunnen overzien. Het uitzicht op de zwaar vergletsjerde bergen is adembenemend.

Dag 4

Badenerhütte – via het Malilfrosnitzbach (2320 m), de Galtenscharte (2882 m) en de Kälberscharte (2791 m) naar de Bonn-Matreierhütte (2745 m).
5 uur, +780m, -640m

Optie middag: beklimming van de Rauhkopf (3070 m), 2½ uur, +320m, -320m

Over de Venediger Höhenweg dalen we ongeveer 350 hoogtemeters over een zijmorene. Daarna gaat het zo’n drie kilometer op en neer over een goed grashellingpad naar de Mail­frosnitzbach (2320 m). We traverseren het dal over blokken en dan begint een steile klim. Het pad is goed gemarkeerd, maar hier en daar lopen we over Geröll (kleine steentjes) en puin. Op dit traject worden onze tredzekerheid en 'schwindelfreiheit' (= geen last van hoogtevrees) op de proef gesteld. Hier en daar hangen wat staalkabels, die we alleen gebruiken als het nat is, of als er sneeuw ligt. Na 550 meter klimmen bereiken we de Galtenscharte (2882 m). De Scharte vormt de overgang naar het Virgental. Vanaf hier kun je de Bonn Matreier Hütte al zien liggen. We dalen af over grote blokken en lopen in een wijde boog naar de Kälberscharte (2791 m). Dan is het nog een klein stukje naar de Bonn Matreier Hütte.

Het uitzicht op de omgeving is nog fraaier vanaf een top. Daarom voor de liefhebbers nog een uitstapje: boven de Kälberscharte ligt de Rauhkopf (3070 m).

Dag 5

Bonn- Matreierhütte – via de Venediger Höhenweg naar de Eisseehütte (2521 m).
4u, +270m, -520m

Optie middag: naar het Wallhorntörl (3045 m), 3uur, +550m, -550m

De etappe van de Bonn-Matreier-Hütte naar de Eisseehütte is in principe tamelijk vlak en kort. Hij is wel erg mooi: voortdurend hebben we uitzicht op het wonderschone Virgental en de Lasörling-gruppe, zuidelijk van het Virgental.

We wandelen eerst richting het zigzagpad dat we vanuit de hut kunnen zien. In 17 bochten staan we boven en vervolgen we de Venediger Höhenweg. Voorbij Rotes Belle (rond 2600 m) groeit veel Edelweiss. Het laatste stuk lopen we over een goed pad naar de Eisseehütte.

In de middag kunnen we eventueel nog een tocht maken met lichte bepakking. We gaan eerst naar de Eissee (2660 m). Vandaar dalen we af naar het bruggetje (2555 m) en vervolgens klimmen we naar het Wallhorntörl (3045 m). Vanaf het Törl hebben we een prachtig zicht op het vergletsjerde gebied van de Venediger-Gruppe.

Dag 6

Eisseehütte – via de Zopetscharte (2958 m), de Johannishütte (2121 m) en het Türmljoch (2790 m) naar de Essener Rostockerhütte (2208 m).
6 uur, +1170m, -1470m

Vandaag het hoogtepunt van de tocht, maar tegelijk de zwaarste etappe van onze Venediger Höhenweg. We beginnen met een klim over puinhellingen naar de Zopetscharte (2958 m). Het is een mooie, maar lastige overgang, waarvan delen met staaldraad zijn gezekerd. Vroeg in de zomer liggen er vaak nog grote sneeuwvelden. Afdalend naar de Johannishütte zie je rechts de Gross Venediger. Pauze in de Johannishütte, een van de oudste berghutten in Oostenrijk. Na de pauze de tweede klim van vandaag: de overgang via het Türmljoch (2790 m). Vanaf hier hebben we een schitterend uitzicht op o.a. de Simonyspitzen. Dan is het nog ruim 1 uur via Schweriner Weg naar de Essener- und Rostockerhütte.

Dag 7

Essener und Rostockerhütte – optie ochtend beklimming van de Rostocker Eck (2749m), 3 uur, +540m, -540m. Door het Maurertal dalen we af naar Ströden (1403m). Hier nemen we de bus naar Matrei.
2 uur, -850m

Voor de liefhebbers met voldoende energie beginnen we de laatste dag met de beklimming van de Rostocker Eck, een berg met prachtig uitzicht. Daarna gaan we met de hele groep terug naar het dal. Het laatste stuk gaat over een brede weg naar Ströden (1403 m). Vanaf Ströden/Hinterbichl kunnen we met de bus terug naar Matrei, maar we kunnen de wandeling nog een stukje verlengen met een wandeling langs de Isel naar Prägraten.

Praktische informatie

Zwaarte van de reis

Een huttentocht gaat grotendeels over goed begaanbare bergpaden, maar ongebaand terrein komt ook voor. Ongebaand betekent blokkenterrein (losse rotsplaten), een gruishelling of sneeuwveld. Soms loop je langs steile afgronden en een enkele keer heb je je handen nodig voor een rotsige passage. Lastige stukken in de tocht zijn meestal goed beveiligd (bijv. met staalkabel of trap).

Deelname eis
 • ervaring met meerdaagse tochten in de bergen met volle bepakking
 • conditie tot 7 loopuren

Reisleiding

Als je met Bergsportreizen op pad gaat, dan ben je altijd onderweg met gekwalificeerde begeleiding. Daarmee ben je verzekerd van een leuke, maar vooral veilige bergsportvakantie. Op deze tocht wordt een NKBV-Tochtleider ingezet.

NKBV Tochtleiders
NKBV Tochtleiders zijn enthousiaste en gemotiveerde leden, die beschikken over ruime alpiene ervaring. Zij hebben een uitgebreide opleiding doorlopen en worden regelmatig bijgeschoold. Tochtleiders leiden de reizen op vrijwillige basis (leden voor leden).

De tocht wordt geleid door

Pauline van den Broeke

Uitrusting

Wat neem je mee

 • bergschoenen
 • bergsportrugzak, inhoud ± 45 liter
 • bergsporthelm


Schoenen
Voor de huttentocht heb je goede bergwandelschoenen nodig. Dit zijn schoenen die vallen in de B-categorie. De schoenen moeten natuurlijk in goede staat zijn en de zolen mogen geen afgesleten profiel hebben.

Overige uitrusting

 • bergsportbroek winddicht en sneldrogend
 • jas water- en winddicht en ademend
 • regenbroek met doorlopende ritsen water- en winddicht en ademend
 • fleecejack
 • wandelsokken
 • thermo onderkleding (sneldrogend)
 • 1 paar dunne wind- en waterafstotende handschoenen (windstopper)
 • 1 paar dikke handschoenen wind- en waterdicht
 • onderhandschoentjes
 • gamaschen
 • muts die over de oren gaat
 • zonnepetje
 • sportzonnebril of gletsjerbril minimaal categorie 3, bij voorkeur categorie 4
 • EHBO-setje
 • bivakzak

Bergsportmateriaal huren
Voor het huren van materiaal verwijzen wij je naar Basecamp

Accommodatie

Overnachten in hutten
Op onze cursussen en tochten overnacht je in een berghut. Ze variëren van primitief tot vrij comfortabel, wat vaak overeenkomt met de hoogte van de hut. Hoe lager gelegen, hoe makkelijker om voorzieningen aan te leggen, hoe luxer. In hutten komen veel verschillende bergsporters na een lange dag bij elkaar. Lekker bijkomen of spelletjes spelen in de gezamenlijke ruimte en daarna genieten van een voedzame maaltijd. In een hut is het heel gezellig. Je stapt even terug in de tijd en bent er echt op vakantie.

In berghutten hanteren huttenwaarden een paar regels om het samenleven met andere bergsporters gemoedelijk en de hut netjes en leefbaar te houden. Zo mag je soms in de algemene ruimtes nog wel in met je bergschoenen aan, maar het betreden van de slaapruimtes met bergschoenen is not done. In speciale ruimtes wissel je je bergschoenen vol sneeuw, modder en kiezels in voor een paar huttensloffen. In Zwitserse en Franse hutten liggen sloffen die iedereen mag gebruiken, in andere hutten moet je ze zelf meenemen. Ook pickel en stijgijzers laat je achter, zodat je het interieur van de hut niet beschadigt. De huttenwaard wijst je een slaapplaats toe.

Hoewel je in de meeste berghutten geen culinaire hoogstandjes moet verwachten, wordt het eten in de hut steeds beter. Met dieetwensen als vegetarische maaltijden wordt doorgaans rekening gehouden als je deze bijtijds doorgeeft. Houd er wel rekening mee dat je in hooggelegen hutten die lastig bereikbaar zijn, minder tot geen keuze hebt in wat je eet. Wassen kan met een beetje geluk aan een kraan met warm water, maar steeds vaker kun je tegen betaling douchen. Na het avondeten plan je de tocht voor de volgende dag en pak je alvast je rugzak in. Om tien uur gaat het licht uit en geldt Hüttenruhe. Handig dus om een hoofdlamp bij je te hebben voor als je 's nachts naar de wc moet of 's ochtends vroeg opstaat.

Meer over het huttenleven

Je gaat hier overnachten:

St. Pöltner Hütte

Neue Pragerhütte

Badener Hütte

Bonn Matreierhütte

Eissee Hütte

Essener-Rostocker Hütte

Prijsinfo
Ledenprijs € 680,- p.p. Inclusief
 • NKBV-tochtleider
 • 6 overnachtingen op Lager
 • 6x halfpension
 • boekje ‘Bergwandelen’
 • tochtinformatieboekje
 • voorbespreking

Exclusief

 • heen- en terugreis
 • lunch
 • vervoer ter plaatse: eventueel gebruik eigen auto, openbaar vervoer, taxi, kabelbaan etc.
 • persoonlijke uitgaven
Voorbereiding

Conditie en kracht
Tijdens een week in de bergen ben je elke dag in beweging, meestal boven de 2000 meter. Hoe beter je conditie is, hoe meer je kunt genieten. Je zult veel meer plezier ervaren als je fit de bergen in gaat, want je loopt vaak meerdere uren achter elkaar over rots, sneeuw en gletsjers. Je kunt in Nederland al flink aan je conditie, kracht en een goede balans werken. Het kost je ongeveer vier maanden om een goede basisconditie op te bouwen, dus we raden je aan op tijd te beginnen. We helpen je op weg met oefeningen en trainingsschema's.

Conditie opbouwen Oefeningen: Fit de bergen in

Workshops
Om je goed voor te bereiden op je cursus of tocht, organiseren we in Nederland en België een aantal workshops zoals weerkunde, GPS, touwtechnieken. Hiermee leg je een goede basis voor het echte werk in de bergen.

Workshops

Gebiedsinformatie

Hohe Tauern Nationaal Park

Hohe Tauern Nationaal Park is een park van de superlatieven. Het is het grootste beschermde natuurgebied in de Alpen, herbergt de hoogste berg van Oostenrijk, de hoogste watervallen van het continent en een van de langste gletsjers van de Oostelijke Alpen. Een bergvakantie in Hohe Tauern kan dan ook niet anders dan fantastisch zijn. We nemen je mee op bergreis door dit uitgestrekte en gevarieerde gebied in Oostenrijk.

Actief in de bergen

Je begrijpt dat je in zo’n gevarieerd natuurgebied niet in je huisje of tent wil blijven zitten. Je trekt eropuit! In de wandelschoenen, aan de touwen, op de stijgijzers of misschien wel op de latten. Dit is er te beleven in Hohe Tauern National Park:

Bergwandelen

Een wandeling in Hohe Tauern staat in het teken van gletsjers, watervallen, bergtoppen, heldere bergmeren, alpenweiden en bijzondere flora en fauna. Dankzij bijna 6500 kilometer aan goed onderhouden wandelpaden vindt iedere bergwandelaar hier zijn of haar weg. Wil je een pittige uitdaging aangaan tijdens een bergtocht, liever rustig aandoen of met de kinderen op pad? Hohe Tauern heeft aan iedereen gedacht. Van korte dagwandelingen tot meerdaagse huttentochten en langeafstandsroutes van meerdere weken. Uiteraard zijn er nog veel meer wandelroutes voor elk niveau te vinden, maar onderstaand geven we je alvast een idee van wat je te wachten staat.

- Gletsjerweg Pasterze – Een indrukwekkende wandeltocht van 3 uur waarbij je kennismaakt met de Pasterze gletsjer. Deze indrukwekkende gletsjer van 9 kilometer lang is gevormd tijdens de ijstijd en bevat bijzondere structuren. Je trekt bij deze hike tot aan de rand van de gletsjer waardoor je zonder technische vaardigheden aan de tocht kan starten. Het is ook mogelijk om een gletsjertocht óver de Pasterze te maken. Dan ervaar je pas echt de kracht van de natuur. Je verkent de ijsmassa onder begeleiding van een gids, waardoor kinderen vanaf 8 jaar ook mee mogen.


- Alpe Adria Trail - Langeafstandsroute die je vanaf de voet van de Großglockner via Slovenië meeneemt helemaal naar de Adriatische Zee in Italië. De volledige route is 750 kilometer en 43 etappes lang. De eerste 7 etappes brengen je door het mooiste van Hohe Tauern. In een week ben je dan 112 kilometer en vele ervaringen verder!


- Adlerweg - Zo’n 100 kilometer van deze LAW loopt door of langs Hohe Tauern NP. Je hiket door de meest betoverende landschappen van Ströden aan de voet van de Großvenediger naar de Stüdlhütte aan de voet van de Großglockner. Het is soms afzien, maar bovenal onvergetelijk!


- Rutschenweg - Officieel net buiten Hohe Tauern, in de Wildkogel Arena. Het is een mooie familiewandeling van een uur waarbij je prachtige vergezichten op de besneeuwde bergen van Hohe Tauern combineert met glijbanen onderweg. Daardoor is het voor het hele gezin een leuke ervaring.


- Leerpaden - Leuk voor wie meer wil weten over de flora en fauna in het park. Langs de paden van deze routes staan namelijk informatiebordjes. Een andere optie is om met een gids een van de themawandelingen te maken waarbij je informatie krijgt over planten, dieren of geschiedenis. Ook een aanrader met kinderen.

Toon meer

Over deze activiteit

Je houdt van wandelen en geniet van de bergen. Wellicht heb je al eens een dagtocht gemaakt naar een top, maar heb je al eens meerdere dagen van berghut naar berghut gewandeld? Een nieuwe wereld gaat voor je open en je beleeft en ziet veel meer.

Wat is een huttentocht?

Een huttentocht is een meerdaagse tocht door de bergen, waarbij je overnacht in verschillende berghutten. Deze hutten zijn er in allerlei soorten: van eenvoudige onbemande bivaks tot luxe berghutten. Adembenemend, je trekt van berghut naar berghut en hebt al je spullen op je rug. Je ziet indrukwekkende toppen en geniet optimaal van verschillende vergezichten. Tijdens een huttentocht ontdek je een groter berggebied dan bij een dagtocht. Je reist zelfstandig naar de afgesproken verzamelplaats en gaat vanaf hier verder als groep. De komende dagen dompel je jezelf onder in natuur, ruimte en rust. Je beleeft de bergen op hoogte en komt los van de bewoonde wereld. ’s Avonds, wanneer je aankomt in een knusse hut, is het tijd voor een welverdiende maaltijd en een spelletje of drankje met de groep. Na een lange wandeldag met de mooiste indrukken, trek je aan het einde van de dag je sokken uit en duik je in het bed van de berghut. Heerlijk, want je hoeft niet meer terug naar het dal. Huttentochten zijn er in alle vormen en maten, voor beginners en gevorderden. Je niveau is afhankelijk van je kennis, ervaring en conditie. Ook van die van je reisgenoten.

Kosten

De prijs is afhankelijk van je wensen en kun je zo hoog maken als je zelf wilt; dit ligt aan de duur van de reis en de prijzen van de individuele hutten. Halfpension, een tochtleider en informatieboekjes zijn inbegrepen bij een huttentocht van Bergsportreizen. De reis van en naar het startpunt, lunch en persoonlijke uitgaven zoals een drankje in de hut zijn voor eigen rekening. Neem je je lunch en snacks zelf mee dan ben je uiteraard goedkoper uit, je rugzak is dan wel een stuk zwaarder. Zwaarder voor je portemonnee of je rug, is een overweging die je moet maken.

Voorbereiding huttentocht

Een huttentocht lopen kan zwaar zijn, omdat het weer niet altijd meezit, maar zeker ook wanneer je conditie niet op peil is. Daarom is het belangrijk om in Nederland al te beginnen met het lopen van langere afstanden. Probeer ook alvast een paar dagen met een ingepakte rugzak om te lopen, zo wen je aan de belasting die je tijdens de huttentocht met je mee moet dragen. In het kenniscentrum van de NKBV zijn oefeningen te vinden waarmee je je thuis kunt voorbereiden op je tocht. Zo ga je zelfverzekerd de bergen in.

Waar kun je huttentochten lopen?

Een huttentocht loop je in een berggebied waar meerdere berghutten te vinden zijn. In de Alpen en de Pyreneeën zijn er berghutten in overvloed. Als je op huttentocht gaat met Bergsportreizen, kun je een tocht lopen in Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië of Noorwegen. De tocht is al voor je uitgestippeld. Het komt ook wel eens voor dat je tijdens een tocht een landsgrens over gaat. Houd je paspoort dus bij de hand. Het soort gebied varieert per huttentocht, het gaat van wandelen door ruig terrein tot hikes over gebaande groene paden. Bepaal zelf welke huttentocht bij je past.

Geen geschikte huttentocht gevonden bij Bergsportreizen? Je kunt je eigen huttentocht plannen op de NKBV Tochtenwiki, waar ook tochten staan die ingevoerd zijn door andere hikers en bergliefhebbers.

Benodigde uitrusting/materialen

Twee dingen die je op orde moet hebben voor het lopen van een huttentocht zijn je wandelschoenen en een goede rugzak. Je schoenen moeten goed ingelopen zijn om blaren te voorkomen. Het is belangrijk dat je schoenen stevig zijn en dat de zolen genoeg grip geven op grashellingen, rotsen en sneeuwvelden. Wanneer je zeker weet dat je op gebaande paden blijft en onderweg geen sneeuw tegenkomt, kun je kiezen voor lage wandelschoenen. Houd er rekening mee dat hoge wandelschoenen je enkels beschermen en meer stabiliteit geven dan lage schoenen. Tijdens het lopen van een huttentocht draag je alles wat je meeneemt zelf op je rug, zorg dus dat je alleen het noodzakelijke meeneemt. Een rugzak met een inhoud van 20-40 liter is ruim voldoende. Probeer maximaal 10 kilo aan gewicht mee te nemen, je moet er toch uren mee hiken. Onder het kopje uitrusting bij praktische informatie vind je bij elke reis een uitgebreide paklijst, zodat je goed voorbereid op reis kunt.

Welke gebieden zijn aan te raden?

Huttentochten zijn er in veel verschillende gebieden en op verschillende niveaus. Het verschil in niveau zit vooral in het aantal loopuren per dag en de hoogtemeters die per dag worden geklommen.

Beginners - De vijfdaagse huttentocht in Parc National de la Vanoise is ideaal voor een beginnend huttentocht loper. De huttentocht voert je door het oudste nationale park in Frankrijk, grenzend aan Italië. De tocht geeft je een mooi uitzicht over de hoge bergtoppen, diepe meren en je stuit misschien op steenbokken, gemzen en steenarenden. Je loopt gemiddeld 5 tot 6 uur per dag over meestal goed gebaande paden.

Gevorderden - De Tour des Combins is een pittige, bergachtige en gevarieerde wandelroute die je in 7 spannende dagen langs de Grand Combin voert. Als wandelaar word je tijdens de route betovert door de indrukwekkende toppen en immense gletsjers van het Combins-massief (4314 m), een van de hoogsten van de Alpen. Je begeeft je tijdens de huttentocht aan beide zijden van de grens tussen Zwitserland en Italië en doorkruist meerdere dalen in het grensgebied. Het is een sportieve en veeleisende route die je door fantastische landschappen leidt.

Bergsportreizen en het coronavirus

We waarderen het enorm dat je bij ons boekt en verzorgen graag jouw vakantie. Wanneer je boekt en jouw activiteit voldoende deelnemers heeft om door te gaan, ontvang je een reisbevestiging.
Vier weken voor de startdatum van de reis kijkt Bergsportreizen hoe de situatie in het land van bestemming is. We volgen hierin de informatie van het RIVM, het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de plaatselijke ontwikkelingen. Kan de reis doorgaan, dan ontvang je van ons een herbevestiging.

Geld terug!
Geldt er vier weken voor de startdatum een negatief reisadvies voor je bestemming, of is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om de reis door te laten gaan, dan annuleren wij je reis en krijg je de aan ons betaalde reissom terug. Houd er rekening mee dat als de situatie in het land van bestemming binnen vier weken voor de startdatum verandert, wij alsnog genoodzaakt kunnen zijn om je reis te annuleren. Ook dan krijg je natuurlijk de betaalde reissom terug.

Volledige reissom hoeft pas 20 dagen voor vertrek te worden voldaan!
Voor je reis/cursus geldt een versoepelde betalingsregeling. Normaal dient de volledige reissom 56 dagen voor vertrek voldaan te zijn, maar we hebben deze betalingstermijn nu aangepast naar 20 dagen voor vertrek.

Beschikbare reisdata

Er zijn geen beschikbare vertrekdata gevonden voor deze reis

Vertrekdata
Einddata
Beschikbare plaatsen
Gegarandeerd vertrek