• Stijgijzers en ijsbijlen klaar voor bevroren watervallen

IJsklimmen

IJsklimmen is klimmen in ijzige omstandigheden. Klimgordel om, stijgijzers en ijsbijlen in de aanslag. Ga je mee naar de Stubaier Alpen voor een avontuurlijke wintervakantie?

IJsklimmen op elk niveau
Als je nog nooit op verticaal ijs hebt geklommen en je bent benieuwd of het iets voor je is, maak je kennis met ijsklimmen op de indoor ijsklimwand in Den Haag. Daar volg je een ijsklimworkshop bij Bever. Wie gelijk de watervallen in Oostenrijk wil opzoeken, leert zijn eerste touwlengtes klimmen op ijs tijdens een basiscursus. Als je al bekend bent met de ijsklimsport en je je skills wilt verbeteren, organiseren we in de Stubaier Alpen ook een gevorderdencursus.

Voorbereid ijsklimmen
In de winter de bergen verkennen is inspannender en vraagt andere kennis, materiaal en vaardigheden dan in de zomer. Je gaat weg van de gecontroleerde pistes en bent grotendeels op jezelf aangewezen. Natuurlijk zorgt de leiding ervoor dat risico-inschattingen worden gemaakt tijdens je ijsklimreis, maar zelf alvast wat winterkennis op doen, is geen overbodige luxe. Volg daarom een winterworkshop ter voorbereiding en bezoek ons kenniscentrum voor wintertips en meer informatie over voorbereiding en veiligheid.

Met de NKBV op pad
De ijsklimreizen en -cursussen van Bergsportreizen.nl, het reisprogramma van de NKBV, worden begeleid door erkende UIAGM berggidsen. Al 115 jaar organiseren wij reizen en cursussen zonder winstoogmerk naar bekende en minder bekende bergbestemmingen. Voor de 60.000 NKBV-leden en met uitstekende recensies is Bergsportreizen.nl de autoriteit op het gebied van klim- en bergsportreizen.