• DE PLEK OM JE
    BERGSPORTVAKANTIE TE BOEKEN

Off-piste techniek

Trek met je ski’s de eerste sporen in de sneeuw. Wie zijn off-piste techniek wil verbeteren gaat mee op een off-piste techniekcursus. Op de piste schaaf je je techniek bij, waarna je dit buiten de piste perfectioneert.

Off-piste voor beginners en gevorderden
Voor wie nog nooit off-piste is geweest maar al goed kan skiën op de piste, is een cursus off-piste techniek een goede manier om je eerste stappen buiten de piste te zetten. Je leert door middel van video-analyse, tips van de gids en vooral heel veel oefenen. Tijdens de Off-piste techniek basiscursus gaat je techniek met sprongen vooruit. Ben je al een ervaren off-piste skiër of heb je de Off-piste techniek basiscursus gevolgde? Dan kun je je skills bijschaven tijdens de Off-piste techniek gevorderdencursus.

Voorbereid buiten de piste
In de winter de bergen verkennen is inspannender en vraagt andere kennis, materiaal en vaardigheden dan in de zomer. Je gaat weg van de gecontroleerde pistes en bent grotendeels op jezelf aangewezen. Natuurlijk zorgt de leiding ervoor dat risico-inschattingen worden gemaakt tijdens je off-piste techniekcursus, maar zelf alvast wat winterkennis op doen, is geen overbodige luxe. Volg daarom een winterworkshop ter voorbereiding en bezoek ons kenniscentrum voor wintertips en meer informatie over voorbereiding en veiligheid.

Met de NKBV op pad
De off-piste techniekcursussen van Bergsportreizen.nl, het reisprogramma van de NKBV, worden begeleid door erkende (NKBV-gecertificeerde) tochtleiding en instructeurs en/of UIAGM berggidsen. Al 115 jaar organiseren wij reizen en cursussen zonder winstoogmerk naar bekende en minder bekende bergbestemmingen. Voor de 60.000 NKBV-leden en met uitstekende recensies is Bergsportreizen.nl de autoriteit op het gebied van klim- en bergsportreizen.