• Het enige dat we horen is het
    knisperen van de sneeuw

Sneeuwschoenwandelen

Wandelen in een winters landschap onder een prachtig blauwe hemel in glinsterende poedersneeuw. Ver weg van de bewoonde wereld. De sneeuw dempt alle geluiden. Het enige dat we horen is het knisperen van de sneeuw. Wandelen, maar dan sneeuwschoenen aan.

Sneeuwschoenwandelen op elk niveau
Het is even wennen om op sneeuwschoenen te lopen. Wie wil kennismaken met sneeuwschoenwandelen, volgt een kennismakingsworkshop in SnowWorld Zoetermeer of gaat mee op basiscursus. Je leert dan ook over tochtenplanning, lawinekunde en meer. Ga je liever gewoon mee op tocht? Boek dan een standplaatstocht of huttentocht.

Voorbereid buiten de piste
In de winter de bergen verkennen is inspannender en vraagt andere kennis, materiaal en vaardigheden dan in de zomer. Je gaat weg van de gecontroleerde pistes en bent grotendeels op jezelf aangewezen. Natuurlijk zorgt de leiding ervoor dat risico-inschattingen worden gemaakt tijdens je sneeuwschoenreis, maar zelf alvast wat winterkennis op doen, is geen overbodige luxe. Volg daarom een winterworkshop ter voorbereiding en bezoek ons kenniscentrum voor wintertips en meer informatie over voorbereiding en veiligheid.

Met de NKBV op pad
De sneeuwschoenreizen en -cursussen van Bergsportreizen.nl, het reisprogramma van de NKBV, worden begeleid door erkende (NKBV-gecertificeerde) tochtleiding en instructeurs en/of UIAGM berggidsen. Al 115 jaar organiseren wij reizen en cursussen zonder winstoogmerk naar bekende en minder bekende bergbestemmingen. Voor haar 60.000 NKBV-leden en met uitstekende recensies is Bergsportreizen.nl de autoriteit op het gebied van klim- en bergsportreizen.
GROEPSSAMENSTELLING
55% boekt alleen
30% boekt met vrienden
15% boekt met partner

REISAANBOD