Grand Tour du Mont Thabor, Sneeuwschoen huttentocht

Aantal dagen 8
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 1.085,- per persoon
Sneeuwschoentocht Grand Tour du Thabor

Grand Tour du Mont Thabor, Sneeuwschoen huttentocht

Sneeuwschoentocht Grand Tour du Thabor
Aantal dagen 8
Ledenprijs

Ledenprijs

Niet leden kunnen de reis boeken. We maken je lid van de NKBV en ontvangt hiervoor aparte factuur. Tijdens het boekingsproces (in stap 2) ga je akkoord met het NKBV lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap

De kosten voor het lidmaatschap bedraagt €52,50 (hoofdlid) en wordt achteraf apart gefactureerd.

Voordelen lidmaatschap

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergsport. Als lid maak je gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Bekijk hier alle voordelen van het lidmaatschap.

€ 1.085,- per persoon

De valleien van de Clarée en de Étroite zijn ideaal voor sneeuwschoentochten. Ze liggen ingeklemd tussen het natuurpark van de Écrins en de Italiaanse grens. Dankzij het verbod op de ontwikkeling van skigebieden is dit deel van de Franse Alpen nog ongerept. Sneeuwschoenwandelaars hebben er vrij spel. Onder begeleiding van International Mountain Leader (IML) Peter Mienes maak je met een rustige opbouw een pittige sneeuwschoentocht langs berghutten (vaak met douchegelegenheid), met als uitschieter de beklimming van de Mont Thabor, een ‘wandelberg’ van 3178 meter hoog. Natuurlijk bezoeken we het kapelletje onder de top, de hoogstgelegen kapel van Europa. De laatste berghut heeft Italiaanse wortels, dus reken op een afsluiting met goede koffie, eten en wijn.

Programma

Toon alles

Dag 1

Gîte in Névache (1600 m)

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (conditioneel alsook technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Na een prachtige paar laatste kilometers door Vallée de Clarée, bereik je aan het einde van het dal het idyllische kleine dorpje Névache met kerk, bakker, een sportzaak en enkele gîtes. Aan het einde van de dag verzamelen we in onze gîte, blikken vooruit op de komende week, en genieten gezamenlijk het diner.

Dag 2

Refuge de Buffère (2070 m)

Bij het verlaten van Névache trekken we direct de sneeuwschoenen aan, en zullen daar eerst even mee oefenen voor we echt op pad gaan. Daarna volgen we enkele kilometers de GR57 (Grande Randonnée du Tour du Mont Thabor), en stijgen we heel geleidelijk 150m langs de fraaie beek van het Clarée dal. Vervolgens wacht ons een steile stijging van 300m door het bos, waarna we bij de hut aankomen. Nadat we de rugzakken wat lichter hebben gemaakt trekken we de sneeuwschoenen weer aan om een middagtochtje te maken naar Col de Buffère, vanaf waar we een prachtig uitzicht hebben op het massief van de Écrins. Tussendoor gaan we natuurlijk ook oefenen met de lawine-veiligheidsuitrusting.

6u, +850m, -400m

Dag 3

Refuge de Laval (2010 m)

Het traject naar de volgende hut is niet zo heel lang, maar wel erg fraai. We lopen hoog boven het dal, zoveel mogelijk de hoogtelijn volgend naar Refuge de Chardonnet, waar we even een hapje kunnen eten. Daarna dalen we geleidelijk af naar de beek La Clarée en vervolgen onze weg naar de prachtig omgebouwde Refuge de Laval.

5u, +450m, -500m

Dag 4

Refuge des Drayères (2180 m)

Vandaag ook weer een niet al te lange dag, om energie te bewaren voor morgen, als we de oversteek naar de Refuge du Mont Thabor zullen maken. Vanuit de hut steken we via een bruggetje de beek over, en stijgen in alle eenzaamheid met in ons vizier schitterende rotspieken. Vlak onder die indrukwekkende massieve rotstorens banen we ons een weg richting de volgende hut over een niet bestaand hoogtepad. Letterlijk ‘off the beaten track’.

5½u, +750m, -550m

Dag 5

Refuge du Mont Thabor (2508 m)

De langste dag van deze tocht is misschien ook wel de mooiste dag! Via drie colletjes en met een omtrekkende beweging rond de imposante Mont Thabor (3178 m) en Pic du Thabor (3207 m) banen we ons een weg door een verlaten gebied naar de Refuge du Thabor. De hut, waar we twee nachten zullen verblijven ligt bij de meertjes Lacs Ste-Marguerite: Lac Rond en Lac Long. Het is een eenvoudige hut, zonder stromend
water, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de vriendelijke jonge gardien Cédric en gardienne Fanny.

6u, +1100m, -800m

Dag 6

Dagtocht Mont Thabor (3178 m)

Als alles meezit, dan klimmen we vandaag naar Europa’s hoogstgelegen kapel, en kijken vanaf de top van de Mont Thabor neer op de trajecten van gisteren en morgen, en natuurlijk op het hele massief van de Écrins. In het Noorden zien we de toppen van de Vanoise en in het Zuiden de Mont Viso. Degenen die willen herstellen van de wat langere dag tot nu toe, kunnen er ook een ontspannen dagje in de hut van maken!

6u, +1150m, -1150m

Dag 7

Refuge Terzo Alpini (1765m)

Het traject naar de volgende hut is niet zo lang, maar na de inspannende trajecten van de voorgaande dagen is dat voor de meesten waarschijnlijk zeer welkom. Na twee nachtjes kunnen we ons in deze hut weer eens goed opfrissen: er is zelfs een warme douche, net als in de eerste drie hutten.

3½u, +50m, -800m

Dag 8

Névache (1600 m)

Na het ontbijt wacht ons direct een flinke stijging van 350 hoogtemeters door het bos. Vervolgens vlakt het terrein wat af, en bereiken we via Col des Thures (2194 m) en Vallon des Thures de Zuidkant van de bergrug die ligt tussen de hut Tre Alpini en Nèvache. De laatste 1½ à 2km is voor de ‘cooling down’, terwijl we Névache binnen lopen.

3½u, +500m, -700m

Praktische informatie

Deelname eis
 • conditie tot 6 loopuren

Het lopen met sneeuwschoenen kost meer kracht en energie dan bergwandelen in de zomer. Het is belangrijk dat je een uitstekende conditie hebt.

Reisleiding

Als je met Bergsportreizen op pad gaat, dan ben je altijd onderweg met gekwalificeerde begeleiding. Daarmee ben je verzekerd van een leuke, maar vooral veilige bergsportvakantie. Op deze activiteit ga je mee met een International Mountain Leader (IML).

International Mountainleader
Een IML is opgeleid om in de zomers en winter bergwandelaars door de bergen te begeleiden. De IML's die Bergsportreizen inzet, zijn in de meeste gevallen Nederlanders.

De reis wordt in samenwerking met 360° Explore georganiseerd.

Leiding
Peter Mienes, International Mountain Leader (IML)

Uitrusting

Sneeuwschoen uitrusting
Bergsportreizen zorgt voor sneeuwschoenen, telescoopstokken, lawinepieper, sonde en lawineschep

Wat neem je zelf mee

 • bergwandelschoenen
 • bergsportrugzak, inhoud ± 45 liter


Schoenen
Voor de sneeuwschoentocht heb je minimaal bergschoenen van het type B nodig. Omdat je de hele dag in de sneeuw en kou loopt is het hebben van waterdichte of goed waterafstotende schoenen een vereiste.

Overige uitrusting

 • bergsportbroek winddicht en sneldrogend (windstopper/softshell)
 • jas water- en winddicht en ademend (hardshell)
 • regenbroek met doorlopende ritsen winddicht en ademend (hardshell)
 • fleecejack/winddicht vest (windstopper/softshell)
 • isolerende jas (dons/primaloft)
 • thermo onderkleding (sneldrogend)
 • warme handschoenen (wind en waterdicht)
 • onderhandschoentjes (fleece/windstopper)
 • wandelsokken
 • gamaschen
 • muts die over de oren gaat
 • dunne bivakmuts
 • sportzonnebril of gletsjerbril minimaal categorie 3, bij voorkeur categorie 4
 • EHBO-setje
Accommodatie

G?te Le Creux des Souches

Refuge Buffère

Refuge de Laval

Refuge des Drayeres

Refuge du Mont Thabor

Refuge Terzo Alpini

Prijsinfo
Ledenprijs € 1.085,- p.p. Inclusief
 • Nederlandse IML-gids
 • 7 overnachtingen op Lager
 • 7x halfpension
 • huur sneeuwschoenuitrusting
 • reisinformatieboekje

Exclusief

 • heen en terugreis
 • lunch
 • vervoer ter plaatse: eventueel gebruik van eigen auto, openbaar vervoer, taxi, kabelbaan, etc.
 • persoonlijke uitgaven
Over deze activiteit

Trek meerdere dagen van hut naar hut. Wandel op je sneeuwschoenen door het verstilde winterlandschap. Weg van de bewoonde wereld en met alleen de hoognodige bagage in je rugzak. Tijdens een huttentocht op sneeuwschoenen geniet je van de ongerepte schoonheid die het berglandschap je te bieden heeft. Elke dag een ander uitzicht. Gaat het al kriebelen? Ga mee op sneeuwschoentocht van hut naar hut.

Beschikbare reisdata

Er zijn geen beschikbare vertrekdata gevonden voor deze reis

Vertrekdata
Einddata
Beschikbare plaatsen
Gegarandeerd vertrek