• Klim op ski’s naar de stille witte toppen

Toerskiën

Trek met je ski’s de eerste sporen in de sneeuw. Ver weg van de geprepareerde pistes klim je naar witte toppen, waarna door de verse poedersneeuw naar beneden suist.

Op ieder niveau
Zonder skiliften te gebruiken op avontuur in het besneeuwde berglandschap. Want in plaats van dat de lift je naar de top van de berg tilt, ‘wandel’ je op eigen kracht naar boven. Op ski’s met stijgvellen en speciale bindingen. Wie nog nooit op toerski’s heeft gestaan, volgt een kennismakingsworkshop in SnowWorld Zoetermeer of gaat mee op introductiecursus. Voor wie het off-pisteterrein al bekend is, hebben we een basiscursus of gevorderdencursus om je skills uit te breiden. Wil je liever gewoon spectaculaire tochten maken? Ga dan mee op standplaatstocht of huttentocht. Speciaal voor telemarkers hebben we dit jaar ook een Introductiecursus Toerskiën voor Telemarkers.

Voorbereid buiten de piste
In de winter de bergen verkennen is inspannender en vraagt andere kennis, materiaal en vaardigheden dan in de zomer. Je gaat weg van de gecontroleerde pistes en bent grotendeels op jezelf aangewezen. Natuurlijk zorgt de leiding ervoor dat risico-inschattingen worden gemaakt tijdens je toerskireis, maar zelf alvast wat winterkennis op doen, is geen overbodige luxe. Volg daarom een winterworkshop ter voorbereiding en bezoek ons kenniscentrum voor wintertips en meer informatie over voorbereiding en veiligheid.

Met de NKBV op pad
De toerskireizen en -cursussen van Bergsportreizen.nl, het reisprogramma van de NKBV, worden begeleid door erkende (NKBV-gecertificeerde) tochtleiding en instructeurs en/of UIAGM berggidsen. Al 115 jaar organiseren wij reizen en cursussen zonder winstoogmerk naar bekende en minder bekende bergbestemmingen. Voor de 60.000 NKBV-leden en met uitstekende recensies is Bergsportreizen.nl de autoriteit op het gebied van klim- en bergsportreizen.
GROEPSSAMENSTELLING
30% boekt alleen
40% boekt met vrienden
30% boekt met partner

REISAANBOD