Bergsportreizen ontvangt duurzaamheidscertificaat

Afgelopen jaar heeft Bergsportreizen, de reisorganisatie van de NKBV een Gold Standard certificering van de Climate Neutral Group ontvangen voor onze bijdrage het Cookstoves project in Oeganda. We berekenen sinds 2018 de ecologische voetafdruk van een gemiddelde cursus of reis in een Alpenland en hebben daarop de prijzen van reizen of cursussen met € 2,36 per persoon verhoogd. Deze extra inkomsten worden geïnvesteerd in een duurzaam energieproject in samenwerking met de Climate Neutral Group.

Cookstoves

Het Cookstoves project in Oeganda is een project dat sociaal-economische impact heeft, bijdraagt aan CO2-reductie en aan de volksgezondheid. Zo zorgt het koken op houtskoolovens in plaats van op hout en open vuur voor minder ontbossing, minder nek- en rugklachten als gevolg van het dragen van hout, meer tijd voor onderwijs en ondernemen (in plaats van hout sprokkelen), en vier miljoen minder sterfgevallen per jaar als gevolg van koken op open vuur.

Bergsportreizen en duurzaamheid

Geen enkele sport is zo verbonden met de natuur als bergsport. Waar je ook klimt, welke tocht je ook maakt, de natuur speelt altijd een grote rol. Daarom kan Bergsportreizen zich niet onttrekken aan haar verantwoordelijkheid NKBV-leden en ook niet-leden er toe te brengen de natuur zoveel mogelijk te ontzien bij het uitoefenen van de bergsport. Door verantwoord om te gaan met onze bergsportactiviteiten kun je je impact minimaliseren. Zo kan iedereen evenveel plezier hebben van de bergen. Ga daarom bewust de bergen in.

Lees hier meer over duurzaamheid.